Notícia

Pessebres en femení, una nova mirada al pessebre

Pessebristes

El Grup Pessebrista de Castellar del Vallès presenta una exposició que aporta una mirada en femení sobre el món del pessebre, que ja es pot visitar fins al 7 de febrer.

L’exposició de pessebres de Castellar del Vallès proposa per a aquest Nadal una mirada en femení sobre els pessebres. Tots els pessebres que s'han creat per a l’exposició d’aquest Nadal posen la seva atenció sobre les dones, d’una banda els personatges bíblics femenins, d’altra banda sobre les figures femenines del pessebre popular. Alhora, l'exposició també ret homenatge a les grans dones de la història com la supervivent dels camps nazis Neus Català, o Elisabeth Eidenbenz, de la Maternitat d’Elna.

L’exposició forma part dels actes de l’Any Neus Català, ja que un dels pessebres reprodueix una escena del llibre Un cel de plom on la protagonista narra com en la nit de Nadal van construir un pessebre amb quatre cartons al barracó del camp de Ravensbrück.

L’exposició de pessebres es completa amb una exposició de figures de pessebre que representen dones, amb figures de pessebre modelades per dones, i amb alguns pessebres construïts per dones. Amb aquesta exposició l’entitat també s’ha adherit als actes de celebració del 125 aniversari del naixement de Joan Amades.

L'exposició es pot visitar al local del Grup Pessebrista de Castellar del Vallès, a més, divendres 11 de setembre a les 21h al local el grup Kor Ítsia oferirà un concert titulat Cançons en femení.

En una primera fase, l'exposició es podrà visitar dissabtes, diumenges i festius de 12 a 14h i de 17h a 20h, i els laborables, des del 21 de desembre al 5 de gener, en horari de tarda. Passat reis només es podrà visitar els diumenges.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article