Notícia

Es busca el millor pessebre

Pessebristes

Les representacions més espectaculars del naixement i altres escenes pròpies del pessebre es tornaran a donar cita a Barcelona i a moltes altres ciutats i viles de Catalunya. Cada any pessebristes de totes les edats fan autèntiques filigranes amb molsa i suro recreant paisatges, cases de pagès, rius, llacs, boscos i fins i tot cels estrellats. Per tal d’estimular la creativitat i la participació dels ciutadans, grans i petits, l’Associació de Pessebristes de Barcelona ha convocat el concurs de pessebres, que l’entitat convoca des de fa 90 anys.
 

El concurs es divideix en tres categories: pessebres individuals, pessebres creats a les escoles i pessebres fets en seus d’entitats, parròquies i casals. Hi poden participar tant pessebres populars, és a dir, els que es fan a sobre d’una plataforma, com diorames, però és un requisit imprescindible que s’hi representi el naixement, a banda d’escenes lliures. El període d’inscripcions és obert fins al 10 de desembre i es pot fer per correu electrònic a concurs@pessebristesdebarcelona.cat o directament a la seu de l’Associació.
 

L’Associació de Pessebristes de Barcelona va néixer fa més de 150 anys, el 1863, a la ciutat de Barcelona, i la seva principal tasca és fomentar el coneixement del treball artesanal així com protegir la tradició i el patrimoni de l’art pessebrista. Compta amb un dels patrimonis etnogràfics més importants de Barcelona, així com del món pessebrista en l'àmbit internacional.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article