Notícia

Les falles del Pirineu, patrimoni de la humanitat

Patrimoni Immaterial

La UNESCO, a través del seu Comitè Intergovernamental de Salvaguarda del Patrimoni, ha inscrit Les Festes del Foc del Solstici d’Estiu als Pirineus en la seva Llista Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat. Així ho ha confirmat fa pocs moments fonts pròximes al Comitè de la UNESCO, reunit a Namíbia aquests dies i en el qual s’ha d’acordat la inscripció.
 

La candidatura de les Festes del Foc del Solstici d’Estiu als Pirineus (falles, haros i brandons) està impulsada pels governs dels estats d’Andorra, França i Espanya, i la integren 63 pobles: 34 francesos, 17 catalans, 9 aragonesos i 3 andorrans.
 
Demà, dia 2 de desembre, a les 12 hores se celebrarà una roda de premsa a la Diputació de Lleida per anunciar aquesta inscripció i els seus detalls. A la roda de premsa hi participaran el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé; el director general de Cultura Popular, Lluís Puig; el director de l’Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l'Alt Pirineu i Aran (IDAPA), Pere J. Porta, i la vicepresidenta de l’Associació de Municipis Fallaires, Sofia Isus.

Cal destacar que Josep Viana, president de l'Ens de l'Associacionisme Cultural Català, juntament amb l'assessor de l'Ens, Lluis Garcia Petit han estat presents en el moment de l'aprovació, ja que participen com a observadors en la 10a sessió del Comitè Intergovernamental de la UNESCO, que es du a terme a Namíbia des del 30 de novembre fins al 4 de desembre.


 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article