Notícia

Un nou número de la revista Podall

Centres d'estudi

La revista Podall del Museu Arxiu de Montblanc, amb la col·laboració de l’Institut Ramón Muntaner, de publicació anual ha penjat a Internet, amb accés lliure, el número 3.
Com els anteriors números, la revista reflexiona sobre matèries que sovint no troben el seu espai a la premsa diària, però que tenen un abast important per al país. Els trets d’identitat de la revista són els articles especialitzats sobre aspectes com la prehistòria, la història, l’arxivística, el medi ambient, la biologia, el patrimoni, la literatura o la llengua, entre d’altres. La revista, l’àmbit de referència principal de la qual és la comarca de la Conca del Barberà, destaca per la seva voluntat de ser una revista científica i acadèmica.

A Internet es pot accedir al tercer número, corresponent a l’any 2014 dins el marc de la iniciativa RACO (Revistes Catalanes amb Accés Obert). A partir de l’índex el lector podrà accedir a tots els articles del número 3 de Podall.

El número d’enguany presenta, dins la secció Ágora, un dossier dedicat ala història de la sanitat a la Conca de Barberà: L'assistència hospitalària benèfica a la Conca de Barberà (1918-1950), co-escrit per Josep Barceló i Prats, Josep M. Grau i Pujol. Altres articles destacats en les seccions són els articles de prehistòria (Les excavacions a La Vall, Montblanc per Pep Vallverdú i L’estudi de l’art rupestre a les Muntanyes de Prades per Ramón Viñas), articles d’Història més contemporània com ara El Reclutament militar a Vimbodí (1892-1897) per José- Luís Cifuentes Perea, o Anar a servir: Les minyones a Montblanc durant la primera meitat del segle XX (1930-1959) co-escrit per Jordi Anglés Sanahuja i Josep M. Grau i Pujol, entre d’altres articles.

Podall, revista coordinada per per Josep M. Carreras Vives, director del MAMC (Museu d’Art Modern de Ceret), i per Josep M. Grau Pujol, del Centre d'Estudis de la Conca de Barberà, presenta uns calidoscopi cultural plenament consolidat en el seu tercer número, disponible fent clic aquí.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article