Notícia

'Candel, l'altre català', una obra de teatre i un projecte que fan grans l'obra candeliana

Associacionisme

Inspirat en els textos de l’obra de Francesc Candel, Els altres catalans el 24 d’octubre, a les 19h, es representarà al Centre Cívic La Bòbila de L’Hospitalet de Llobregat, l’obra Candel, l’altre català, que es presentarà a diferents barris al llarg de tot novembre.

Joan Soto, responsable del projecte, comenta: “Ens hem plantejat la gosadia de convertir la seva narrativa en llenguatge teatral, tot fent ús de l’aprenentatge que va significar el treball portat a terme amb Ronda de mort a Sinera l’any 2013, tant en el que fa a format de text com en la posada en escena. L’equip de persones que hi hem treballat és pràcticament el mateix, força nombrós i molt motivat pel que significa portar el pensament de Candel als ciutadans d’avui”.

Tot embolcallant el projecte teatral, i per donar gruix als continguts, s’han organitzat algunes activitats paral·leles que pretenen aprofundir en la intimitat de Candel i en la seva visió profunda, però també abastable per tothom, de la influència que els fets migratoris tenen sobre les persones i les societats en què els toca conviure. Així doncs, per obrir boca dijous 15 d’octubre a l’Auditori Barradas (Rambla Just Oliveras 56, Hospitalet de Llobregat), es presentarà el projecte Candel, l’altre català, acompanyat de la conferència Un Candel proper i murri, a càrrec de l’escriptor i polític Ignasi Riera i Gassiot, amic personal i biògraf de Candel. El dia 22 d’octubre, a les 19:30h, al Museu d’Història d’Hospitalet de Llobregat (Carrer de Joan Pallarès, 38) s’inaugurarà l’exposició, cedida per la Fundació Paco Candel, Candel: Els altres catalans, oberta fins al 6 de desembre. Ja al novembre, el dia 24, a les 19h a la Masia de Can Riera es durà a terme la taula rodona: Els altres catalans del segle XXI, amb la presència de Jaume Miró, membre del Centre d’Estudis de l’Hospitalet, i Jaume Botey, doctor en antropologia i professor d’Història de la UAB, així com amb la presència de membres de comunitats immigrants recentment instal·lades a Catalunya.

Tots aquests actes paral·lels a L’Hospitalet de Llobregat seran un complement perfecte per a les representacions teatrals de Candel, l’altre Català, que a més de l’estrena del 24 d’octubre al centre Cívic La Bòbila, hi haurà les següents actuacions

Dia 25.10.2015 (a les 18.00 h). CC La Bòbila.
Dia 8.11.2015 (a les 19.00 h). Auditori Barradas.
Dia 15.11.2015 (a les 18.00 h). CC Bellvitge.
Dia 21.11.2015 (a les 19.00 h). CC Santa Eulàlia.

Els organitzadors valoren que el Centre d’Estudis de l’Hospitalet ha acollit com a pròpia aquesta iniciativa donant-nos tot el suport que requeria. A més, agraeixen el suport de la Fundació Obra Social La Caixa i a l’ Ajuntament de l’Hospitalet, i de moltes persones que han dut a terme una aportació desinteressada, tant personal com material, al projecte, destacant la Parròquia de Santa Eulàlia de Mèrida que ha proporcionat al grup teatral l’espai d’assaig que requeria un projecte d’aquestes dimensions.
 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article