Notícia

Quatre dies per aprendre glosa a Espolla

Música tradicional

S’han obert les inscripcions per a la quarta edició de l’Escola d’Estiu de Glosa, que se celebrarà a Espolla, del 14 al 18 de juliol.
 
Organitzada per quart any consecutiu per l’associació de foment del glosat Cor de Carxofa, l’Associació Cultural La Fraternal i l’Ajuntament d’Espolla, l’escola oferirà als alumnes classes dedicades a l’aprenentatge de la improvisació, segons diferents nivells, i també activitats lúdiques i participatives, sempre dins de l’ampli món de la glosa. A més a més, es poden escollir diferents itineraris segons els interessos de cadascú: treballar la didàctica de la cançó improvisada, l’acompanyament musical de la glosa o bé la creació poètica. Enguany, l’eix temàtic que farà de fil conductor de les jornades seran els garrotins, pal del flamenc procedent del folklore asturià, tot i que es creu que procedeix dels gitanos de Lleida, i que consisteix en estrofes de quatre versos octosíl·labs, dels quals rimen el segon i el quart, i que es repeteixen una tornada entre ells.
 
L’escola es farà al poble d’Espolla i les dates escollides són del 14 al 18 de juliol, dia en què s’organitza la 13a Trobada de Cantadors en el municipi. És per aquest motiu que es duu a terme en aquests dies i aquesta població, ja que els alumnes poden gaudir alhora del curs i de totes les activitats glosadores que es fan durant tota la setmana a Espolla.
 
L’Escola compta amb el reconeixement i el suport del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. Per a més informació sobre programa, horaris, professorat, inscripcions, allotjament, àpats i qualsevol dubte que us plantegeu, podeu consultar la pàgina web de l’escola o escriure a escolaestiuglosa@cordecarxofa.cat.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article