Tornaveu
Més de 500 intèrprets pujaran a l’Auditori per la Cantata 1714-2014

El concert, diumenge 31 de maig, suposarà la clausura de les representacions de la cantata, aportació de la Federació de Cors de Clavé als actes commemoratius del Tricentenari.

L’escenari de l’Auditori es quedarà petit: 600 intèrprets provinents d’una vintena de corals catalanes entonaran les cançons de la cantata 1714-2014. 300 anys vencent, composta per Josep Rosinach, amb adaptació orquestral a càrrec de Jordi Nus i les lletres de Jaume Bosch, Núria Arrufat i el mateix Rosinach. Serà un moment molt esperat i que conclou els més de trenta concerts al llarg del territori, des de la seva estrena al Palau de la Música Catalana el 24 de juny de l’any passat. Un total de més de 3.000 cantaires s’han implicat al projecte en les diverses representacions.

Així doncs, diumenge 31 de maig a les 20h serà un dels punts àlgids del recorregut d’una composició que ha permès la unió de les diferents corals que formen part de la Federació de Cors de Clavé. “La cantata ha facilitat la cooperació entre diferents corals d’un mateix, però també entre comarques, i fins i tot entre províncies”, comuniquen des de la Federació de Cors de Clavé. La unió de l’esperit de comunitat i la reivindicació del Tricentenari són dos dels ingredients que faran que la cita sigui ineludible. I és per això que el concert serà retransmès en directe per La Xarxa de Televisions locals, en el següent enllaç.

La cantata, de 90 minuts de duració, està formada per peces independents, lligades per un fil argumental que recorre els últims tres segles de la història de Catalunya. Totes les peces que formen l’obra porten acompanyament musical i una part cantada pel cor, a més de parts cantades per solistes i el recitat d’alguns poemes. Així doncs, a banda dels cantaires de les corals es comptarà amb la soprano Maria Escobar, la mezzosoprano Tànit Bono i Jaume Casalí com a baríton. Pel que fa als rapsodes s’hi comptarà amb lluís Prats, Josep Salvans, Josep Cruells, Liliana Vilanova i Nona Garrell. Bruno Nájera serà el director de la cantata. Tots ells estaran acompanyats per la Jove Orquestra d’Universitaris (JOU) de l’Escola de música de Gràcia (Barcelona), amb la direcció de Sergi Mauro.

Per què ‘300 anys vencent’?

Tal com reconeix Rosinach el títol, que “aparentment podria semblar una contradicció”, fa referència a la capacitat del poble català per aixecar-se i “mantenir vives la nostra llengua, la nostra cultura, la nostra història, la nostra identitat, l’amor per la nostra terra i la nostra voluntat de ser”. La cantata, després d’aquest prop d’un any de recorregut, podrà ser adoptada per les corals, ja que objectiu és que les cançons que integren la cantata 1714 – 2014. 300 anys vencent puguin també formar part per separat dels repertoris de les diferents corals.

Les corals que pujaran dalt de l’escenari el diumenge 31 de maig són SC Aroma Vallenca de Valls, SC El Penedès de Vilafranca del Penedès, Coral Anoia-Baix Llobregat, SC l’Alzinar de Masquefa, SC El Raïm de Sant Cugat Sesgarrigues, SC La Lira de Sant Cugat del Vallès, SC Lo Rossinyol de Sant Antoni de Vilamajor, SC l’Espiga i l’Espiga XXI de Cubelles, SC La Cuitora de la Llacuna, SC La Poncella de Sant Feliu de Codines, SC El Llessamí de Sant Vicenç dels Horts, SC La Veu de Voltregà de Sant Hipòlit de Voltregà, SC La Unió Santcugatenca de Sant Cugat del Vallès, SC La Violeta de Vilanova del Vallès, SC Flor de Llí de Linyola, SC l’Estrella Daurada de Sabadell, Cor Musicae de l’EMMM de Montblanc, Coral Sant Jaume de Creixell, la Coral Loreley de l’Esquirol i la Societat Coral La Veu de la Terra de Vimbodí.

Per a més informació, podeu contactar amb la Federació de Cors de Clavé al 93 319 76 22.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa