Notícia

El 21è fòrum de les associacions i l’empremta personal i col·lectiva

Reflexió
Les tardes del dimecres 10 i dijous 11 de juny se celebrarà al Museu d’Història de Catalunya (Pl. de Pau Vila, 3, Barcelona) el 21è Fòrum la Primavera de les Associacions amb el títol Societat i felicitat: L'empremta associativa en les persones i les comunitats.
 
Cada edició d’aquest fòrum anual se centra en algun aspecte de l’associacionisme.  Enguany es pretén buscar "l’empremta que les associacions i les entitats deixen a les persones i comunitats”, defineix Miky Aragón, director associatiu de Torre Jussana, organitzadors juntament amb l’Ajuntament de Barcelona la trobada.

El Fòrum començarà el dimecres 10 de juny a les 18h amb la taula rodona l’Associacionisme un valor en alça, amb la presència de la Marta Portela, doctora en Economia Aplicada per la Universitat de Santiago de Compostela i especialista en economia de la felicitat, i del doctor en filosofia i lletres i catedràtic en Psicologia Social Lupicinio Íñiguez, editor de la revista de pensament Athenea Digital, i amb la moderació de Sergi Picazo, periodista del diari digital Crític.

Per a l’endemà, de 18h a 19h  hi haurà una taula rodona –amb el títol Personal i Intransferible, amb Enric Madrigal  expert en gestió de persones i organitzacions, i Anna Herrero, activista d’Obertament. Posteriorment, de 19h a 20h, dins Denominació d'origen associacions, es debatrà, entre d’altres, el paper de les associacions en el desenvolupament del territori, amb la presència de Marta Rovira, doctora en sociologia i coautora amb Enric Saurí de l’assaig premiat amb la 1a beca de l’ENS, Diversitat i integració en l’associacionisme cultural català; Marc Andreu, codirector de la revista Carrer; i Ramon Soler, pagès i membre de la Plataforma Lluçanès és Comarca. La periodista del programa Solidaris de Catalunya Ràdio, Rita Marzoa, moderarà les dues taules.

“Considerem que a la transformació social que li és pròpia a l’associacionisme, hem afegit un vector nou que és el del gaudi personal i col·lectiu assolit en la participació i com això deixa empremta en el teu barri, ciutat, poble i país”, argumenta Aragón la filosofia darrere d’aquest 21è fòrum. Reconèixer el fort arrelament de l’associacionisme en l’esperit del país és una de les vocacions d’aquesta edició, i és per això que el fòrum comptarà amb la presència de Soler, per parlar sobre com el Lluçanès s’organitza per esdevenir una comarca pròpia.

El 21è Fòrum La Primavera de les Associacions  compta amb l’impuls de Consell Municipal d'Entitats de Barcelona, i del Consell d’Associacionisme i Voluntariat de Catalunya. La inscripció és gratuïta i oberta a  tothom, per a més informació, podeu fer clic aquí.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article