Notícia

La Festa Catalana torna a una gran diversitat d'espais

Castells i Falcons

Després de l’èxit dels anys anteriors, la Festa Catalana es tornarà a fer cada dissabte durant els mesos de maig, juny, juliol i agost a tocar de la Catedral. També es faran actuacions mensuals al Castell de Montjuïc i s’allargaran fins a l’octubre. En cada jornada, hi participaran tres agrupacions d’àmbits diferents de cultura popular: castellers, geganters, esbarts, agrupacions sardanistes…
 

La Festa Catalana és un petit festival de cultura popular que es fa cada dissabte d’estiu en un lloc cèntric de la ciutat. La finalitat és difondre entre els turistes les tradicions més genuïnament catalanes i posar en relleu la riquesa de la cultura popular barcelonina. Per això hi participen una bon reguitzell d’entitats de la ciutat: agrupacions castelleres, els Falcons de Barcelona, la Moixiganga, colles sardanistes, esbarts, parelles de gegants i peces de bestiari.
 

Tot i que la majoria dels participants són de Barcelona, també hi haurà colles de la resta del país, com els Falcons de Llorenç del Penedès o els Castellers de Sant Cugat. En cada jornada es combinaran mostres diferents de cultura popular, però de tant en tant també hi haurà espectacles temàtics, com el que oferirà la colla gegantera del Pi el 6 de juny en motiu de les festes Quinquennals, l’aplec de la colla sardanista Violetes del Bosc el 13 del mateix mes, i la trobada bastonera a quatre bandes el 25 de juliol.
 

També l’11 de juliol i l’1 d’agost l’Esbart Sant Martí oferirà un espectacle especial on representarà ‘Antologia’. Pel mes d’agost Barcelona viu dues de les festes majors més antigues de la ciutat: les de la Vila de Gràcia i les de Sant Roc de la Plaça Nova. Per difondre el ric patrimoni festiu d’aquestes dues celebracions, el 8 i el 15 d’agost sengles barris oferiran una mostra de la seva cultura popular amb exhibicions bastoneres, falconeres, trabucaires, grups de foc, dracs i gegants.
 

La Festa Catalana cada any es fa més gran i es reparteix per diversos espais de la ciutat: fins a l'octubre es faran activitats de dansa i cant coral al castell de Montjuïc. A més, el 26 de setembre i el 4 d’octubre la Festa Catalana es traslladarà a la plaça de les Glòries. L’11 i 12 de juliol hi haurà un festival de folklore, el 2 d’agost les agrupacions que participaran a l’Aplec Internacional Adifolk de Torí faran una exhibició i el 23 de setembre s’hi celebraran les Jornades Internacionals Folklòriques amb agrupacions vingudes d’arreu.
 

Consulteu el programa sencer de la Festa Catalana 2015, fent clic aquí
 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article