Notícia

‘La Sardana de l’Any’ estrena una cantata i convida casals de l’exterior

Sardanes
Durant la final del concurs el públic assistent podrà votar la sardana més popular estrenada el 2014. També es donarà a conèixer el Premi Joventut, destinat a sardanes de compositors menors de 30 anys.

Dissabte 16 de maig el Teatre El Jardí de Figueres (Plaça Josep Pla, s/n) acull a partir de les 17:30 h. la Final del Concurs La Sardana de l’Any 2014. La gala comptarà amb les 10 sardanes finalistes del Premi Popular i l’estrena d’una cantata per a cobla del tenorista Jordi Molina amb textos de l’escriptor Vicenç Pagès Jordà. A més a més, els casals catalans de Madrid i de Londres oferiran en directe l’esdeveniment.

També se sabrà la sardana guanyadora del nou Premi Joventut, destinat a sardanes de compositors  menors de 30 anys. Les cobles de la Final seran La Flama de Farners i la Ciutat de Girona.

‘Dels ous ferrats a la cendra’

Aquest és el títol de la cantata per a cobla, que serà un dels moments àlgids de la cita. Composta per Jordi Molina, ‘Dels ous ferrats a la cendra’ és una cantata empordanesa per a cor, cobla i percussions amb lletra de l’escriptor Vicenç Pagès Jordà. La interpretarà la cobla La Flama de Farners, el cor ARSinNOVa i la coral Germanor Empordanesa.
La Final també permetrà conèixer la sardana guanyadora del Premi de la Crítica i el seu accèssit, així com del Premi Joventut.

Després del concert, a les 20:00 h, hi haurà una ballada de 6 sardanes de 7 tirades davant del Teatre El Jardí amb la cobla Ciutat de Girona.

Es poden comprar les entrades en línia, fent clic aquí

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article