Notícia

Un espectacle inèdit de gegants sobre gel a la 9a Fira del Món Geganter

Gegants

El proper cap de setmana del 9 i 10 de maig, Puigcerdà acollirà la 9a Fira del Món Geganter, la gran fira per als geganters que organitza anualment l'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya en una ciutat diferent del territori.

La capital de la Cerdanya es converteix, d'aquesta manera, en el centre del món geganter amb exposicions, passejades, xerrades i espectacles. Entre les novetats d'aquesta edició, cal destacar l'espectacle de gegants sobre gel que prepara la colla local, la participació per primera vegada de les figures de Torrejón de Ardoz (Madrid) a la fira o la presentació al públic general del llibre
Kap, 15 anys Gegants, obra d'il·lustracions del notable dibuixant i ninotaire Jaume Capdevila “Kap”, que es podrà comprar en una parada.

També en destaquen la fira de professionals dedicats al sector de la cultura popular (constructors d'imatgeria, creadors de vestuari, publicacions o federacions geganteres), així com la presentació de les noves figures estrenades durant el darrer any, en la qual participaran més d'una quinzena de figures de tot el territori. Durant la Fira, a més, hi haurà un record per a Manel Casserras i Solé, gran constructor d'imatgeria festiva, que ens deixà el passat 30 d'abril.

La Fira, que per primera vegada viatja fins al Pirineu en aquesta 9a edició, comptarà amb la participació destacada de les colles pirinenques i prendrà el relleu de Sant Vicenç dels Horts (Baix Llobregat), ciutat que n'acollí la 8a edició.

Els actes començaran dissabte, amb la inauguració institucional de la Fira, juntament amb l'inici de les exposicions i dels tallers infantils que s'oferiran durant tot el dia. Al migdia es duran a terme uns tallers de gimnàstica postural per a geganters, seguida d'una xerrada del grup de gegants de Torrejón. Al vespre arriba un dels punts forts de la Fira, organitzat per la colla amfitriona: l'espectacle “Puki, el naixement d'una estrella gegant”, a càrrec de la colla de Puigcerdà en què, per primera vegada, es combinarà un dels esports estrella de la Cerdanya, el patinatge sobre gel, amb els balls i la festa del món
geganter.

El diumenge serà el dia de les colles convidades i les noves figures de l'any, que tindran un paper protagonista durant la passejada del matí i la posterior presentació de les figures de 2014 i 2015.

Anteriorment, el grup Els Baladrers haurà ofert una mostra de música per escalfar motors. Finalment, la proclamació de la fira de 2016 entre les candidatures presentades per les diverses colles membres de l'Agrupació clourà el cap de setmana festiu, en què Puigcerdà s'haurà convertit en la capital del món geganter.

Per a més informació, feu clic aquí.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article