Notícia

Terrassa es guarneix amb la 28a Diada de la Puntaire

Puntaires

Terrassa celebra la 28a Diada de la Puntaire diumenge 10 de maig, de 10h del matí a 15h de la tarda, amb la presència de 1.700 puntaires que mostraran els seus treballs a la Rambla d’Egara.
 
A partir de les 10h la Rambla d’Egara s’omplirà amb les parades dels venedors de material puntaire, que vindran d’arreu de Catalunya i de l’Estat espanyol (Madrid, València, Galícia…), però també s’hi desplaçaran venedors internacionals de Suïssa, Bèlgica i Alemanya. La Diada de la Puntaire serà un bon moment per adquirir fils, boixets, coixins i patrons, d’entre una gran quantitat de materials que normalment no sempre són a l’abast de les puntaires.
 
A les 12h del migdia al Parc dels Catalans de Terrassa es durà a terme la inauguració oficial: la presidenta de l'Associació Catalana de Puntaires, Rosa Maria Provencio, lliurarà una punta realitzada especialment per a l’Ajuntament de Terrassa. Al seu torn, també s’obsequiarà amb una altra peça única i original a l’Ajuntament de Ripoll, població que acollirà la Diada de la Puntaire 2016.
 
La Diada de la Puntaire coincidirà amb la Fira Modernista de Terrassa, que, entre d’altres activitats, al matí del diumenge es farà una desfilada de vestits modernistes, que acabarà a la Rambla d’Egara, i serà una bona ocasió per veure puntes guarnint els vestits de les dames.
 
La 28a Diada de la Puntaire serà un bon moment perquè els amants d’aquest art es posin al dia en dissenys i materials, així com també una activitat lúdica que agradarà a tots els amants de la cultura popular. La cita és a la Rambla d’Egara de Terrassa, de 10h a 15h, on tothom podrà gaudir d’un art al servei de la tradició que s'actualitza amb nous usos i noves tècniques.
 
Més informació de la XXVIII Diada de la Puntaire, fent clic aquí

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article