Notícia

El Dia de l’Associacionisme Cultural se centra en la difusió i el debat

Associacionisme

Aquests seran els dos eixos principals del Dia de l’Associacionisme Cultural del proper 4 de juny. Un dels objectius d’aquesta data és ampliar el coneixement que te la ciutadania de les associacions i entitats catalanes, i per aquest motiu del dijous 4 de juny al 7 de juny se celebrarà una jornada de portes obertes. Per tal de donar el màxim de visibilitat a aquestes entitats que obren les seves portes, cal que aquestes s’inscriguin abans del 20 d’abril, ja que a partir d’aquesta data les associacions que s’hi apuntin (poden fer-ho en aquest enllaç) apareixeran a l’Agenda Cultural del Departament de Cultura.

Pel que fa a la voluntat de debat i reflexió, l’altre dels eixos principals del Dia de l’Associacionisme, es durà a terme un cicle de Jornades sobre Cultura Popular i Associacionisme, com a preàmbul del Dia de l’Associacionisme. “Dins dels actes de celebració del Dia de l’Associacionisme Cultural, hi ha la voluntat, d’una banda, que es promogui el debat i la reflexió interna sobre cap on ha de tirar la societat civil organitzada, i, de l’altra, la necessitat d’ajudar a conèixer tot aquest teixit cultural a la ciutadania”, argumenta per a Tornaveu, Lluís Puig, director general de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals. 

Cicle de Jornades

Adreçades a gestors i membres d’associacions culturals, i també per a tothom que estigui interessat en el món de l’associacionisme, es duran a terme tres Jornades sobre Cultura Popular i Associacionisme, al Teatre de Sarrià de Barcelona. La primera, amb el títol L’associacionisme cultural: la construcció d’una societat solidària i lliure, se celebrarà el dijous 7 de maig a les set de la tarda. La segona, Gestors públics de la cultura popular, es realitzarà el dijous 14 de maig en sessions de matí i tarda. I la tercera jornada, Un nou marc fiscal per a les entitats culturals, el dijous 21 de maig a les set del vespre.

Organitzades per la Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals, els interessats es poden inscriure enviant un correu a cpt.cultura@gencat.cat.

Les conclusions d’aquestes sessions s’oferiran el proper 4 de juny, en l’acte institucional que també se celebrarà al Teatre de Sarrià, on també el Conseller de cultura, Ferran Mascarell, oferirà els diplomes a 22 entitats declarades d’interès institucional.

Jornada de Portes obertes a les associacions

Aquest serà el tret de sortida del Dia de l’Associacionisme, escollit el 4 de juny per rememorar el quart Festival Euterpe, organitzat un altre 4 de juny, però de 1864, que va comptar amb la direcció general de Josep Anselm Clavé, però un altre dels plats forts seran les portes obertes de les associacions, que s’estendran al llarg de tot el cap de setmana, fins al diumenge 7 de juny. A les seus de les entitats els seus membres oferiran tallers i activitats per als visitants. “Els assistents podran veure assajos de castellers, gegants... El Dia de l’Associacionisme tindrà recorregut en la mesura que les entitats vulguin celebrar-lo”, explica Lluís Puig.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article