Notícia

Canemàs, amb Convenció del Patrimoni Cultural Immaterial en català i aranès

ReflexióPatrimoni Immaterial

Amb motiu de la 1a Conferència Internacional d’ONG acreditades per la Convenció, impulsada per l’Ens de l’Associacionisme Cultural Català i que se celebrarà del 6 al 13 de juny a Santa Susanna, el número 8 de la revista Canemàs recull el text de la Convenció de la UNESCO per a la Salvaguarda del Patrimoni Cultural Immaterial (PCI).

L’ENS de l’Associacionisme Cultural Català, amb la col·laboració de la Federació Catalana d’Associacions i Clubs Unesco (FCACU) ha editat el número 8 de Canemàs, que reprodueix en el mateix volum al català i a l’aranès la Convenció per a la Salvaguarda del PCI, aprovada a París el 17 d’octubre de 2003. La versió a l'aranès, a càrrec de Celia i Laura Medan Amiell, omple el buit que hi havia fins al moment en aquesta llengua. Per a la versió catalana s'ha comptat amb la traducció ja existent de Marc Alba.  

Amb la voluntat que aquest volum arribi al major número de persones, es pot descarregar, fent clic aquí.

ENS, entitat acreditada per la UNESCO

La publicació de la convenció és un pas més en el reconeixement de l’ENS com a entitat acreditada per a la Convenció, cosa que li permet assessorar i ser escoltat pels òrgans que gestionen les convencions.

I es que a banda de l’Assemblea General, on figuren els estats que han ratificat la Convenció, i el Comitè Intergovernamental, que s’encarrega de la implantació de la Convenció, la Unesco reconeix una sèrie d’entitats i associacions (ONG en la seva terminologia en anglès) el treball de les quals contribueix de tal manera a la Convenció, que la Unesco les reconeix per tal que contribueixin cada cop més directament en determinats temes.

Així doncs, dins de la importància creixent d’aquestes ONG acreditades, l’Ens impulsa la 1a Conferència Internacional que reunirà totes aquestes entitats i associacions acreditades per a la Convenció per a la Salvaguarda del Patrimoni Immaterial Cultural, del 6 al 13 de juny a Santa Susanna. Tota la informació de de la Conferència la podeu trobar, fent clic aquí

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article