Notícia

Clausura al Parlament del 50è aniversari d’'Els altres catalans'

Centres d'estudi

El dimecres 25 de febrer a les 18h el Parlament de Catalunya acollirà la cloenda dels actes commemoratius del 50è aniversari de la publicació del llibre Els altres catalans de l’escriptor Paco Candel.
 
L’acte és el punt final d’un extens programa, organitzat per la Fundació Paco Candel per celebrar el llegat de l’escriptor, mort l’any 2007, i que va esdevenir un representant dels nous catalans fruit de la immigració espanyola amb la publicació, l’any 1964, de l’assaig Els altres catalans.
 
A llarg dels darrers mesos Candel ha estat present al llarg de conferències i cicles. S’han dedicat activitats a la seva figura dins la programació d’esdeveniments com la Setmana del Llibre en Català, entre d’altres. A més, el Museu d’Història de Catalunya, fins el mes de gener del present any, ha acollit  l’exposició temporal Candel: Els altres catalans, on es van poder veure materials inèdits sobre la gestació del llibre i la posterior obra de Candel.

Concert de Clavé a Candel i un documental en gestació

La commemoració va tenir un moment decisiu el dissabte 13 de desembre amb el concert De Clavé a Candel al Barcelona Teatre Municipal (BTM), que va esdevenir un homenatge de l’associacionisme i la cultura popular a la figura de Paco Candel, amb la participació de la banda de música El Rincón de Ademuz, localitat natal de l’escriptor, la Banda de Música de Cerdanyola, i la participació de diverses corals d’arreu del país en un acte que va comptar amb la participació dels Cors de Clavé, La Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya, les Societats Musicals, els Geganters, les Colles Sardanistes, entre d’altres.

Per últim, dins del marc de la celebració del 50è aniversari de la publicació d’Els altres catalans ben aviat s’estrenarà, a iniciativa de la Fundació Paco Candel, un documental sobre la vida i obra de l’escriptor co-dirigit per Carles Canes i Jordi Portals, una producció de Good Company a través de la seva filial Wonka Films, amb el suport de l’Ens de l’Associacionisme Cultural Català com a col·laborador principal.

En resum, l’acte del Parlament de Catalunya clou tot un programa d’activitats al qual s’hi han sumat amplis sector del teixit cultural i associatiu, que han fet patent l’actualitat del pensament de Paco Candel.

 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article