Notícia

Comencen les audicions per al tercer Cor Jove Nacional de Catalunya

Cant coral

Des del divendres 30 de gener fins a l’1 de febrer a l’ESMUC i al Conservatori Superior de Música del Liceu es duran a terme les proves per escollir els 32 cantants, nois i noies d’entre 18 i 28 anys, per formar el cor.

Per tercer any consecutiu es configurarà el Cor Jove Nacional de Catalunya després de les audicions que es duran a terme a Barcelona del divendres 30 de gener a l’1 de febrer a l’ESMUC i al Conservatori Superior de Música del Liceu. Com en cadascuna de les edicions anteriors, els directors del cor, de prestigi reconegut i que cada any canvien, seran un internacional i un altre català. Així doncs, el tercer cor estarà dirigit pel director flamenc Erik Van Nevel i el català Jordi Casas.

A les proves s’hi poden presentar nois i noies d’entre 18 i 28 anys –clic aquí per obrir el formulari d’inscripció–, i el jurat estarà format per Casas, futur director del cor, Salvador Parron, instructor vocal i Martí Ferrer com a director general del projecte. Un cop el cor s’hagi format, els joves s’instruiran en un campus de treball de dies a Vilafranca del Penedès el proper mes de juliol. A partir d’aquí els Cor s’estrenarà amb un Concert a Vilafranca del Penedès, que ostenta la Capitalitat de la Cultura Catalana per al 2015, i després actuaran a cadascuna de les capitals de província catalanes, Lleida, Girona i Barcelona.

El repertori d'aquesta edició retrà un homenatge al compositor nascut a Molins de Rei i gironí d'adopció Francesc Civil i Castellví en el vinticinquè aniversari de la seva mort. A més, inclourà obres d’altres autors catalans en la part dirigida per Jordi Casas mentre que Erik Van Nevel oferirà un programa de música antiga coral, de la qual n’és un especialista.

El Cor Jove Nacional de Catalunya

La majoria de nacions europees tenen el seu cor jove nacional i Catalunya fa anys que té la Jove Orquestra Nacional. Essent Catalunya un referent europeu per la seva extensa xarxa de corals (més de 1000 cors i més de 30.000 cantaires per tot el territori) el Cor Jove Nacional de Catalunya és una eina imprescindible per a la formació de joves cantaires. El Cor Jove Nacional de Catalunya és un projecte que impulsen conjuntament el Moviment Coral Català i Corals Joves de Catalunya amb el suport de la Generalitat de Catalunya.
 
L’any 2013 el cor va comptar amb la direcció del català Xavier Puig i Vytautas Miskinis de Lituania i el campus de treball va tenir lloc a Vic. Girona va ser la ciutat escollida per al campus del segon Cor Jove Nacional de Catalunya de l’any 2014, dirigit per Josep Vila i Casañas, director de l’Orfeó Català, i Ragnar Rasmussen de Noruega. Cal destacar que, entre d’altres, l’any passat el Cor Jove Nacional de Catalunya va oferir un concert el 21 de novembre amb motiu de l’Assemblea General de la Federació Coral Europea – Europa Cantat, a Barcelona.

Comentaris

Concepció Ramió Igualada
1.
Sí que és molt interessant que tinguem un Cor Nacional, tanmateix penso que hauria de ser una mica més representatiu de la realitat coral. Sabem que el món coral està àmpliament representat per dones i homes, però sobretot, i molt més, dones, i quan a directores corals n'hi ha de molt bones, tant al nostre país com arreu. En canvi a la presentació m'ha semblat que només es citaven noms d'home, tant en referència als directors proposats i haguts, com els instructors i directors del projecte. Valdria la pena que el projecte no quedés en cercles amistosos i s'ampliés a la realitat si veritablement ha de ser un Cor Nacional.

Comenta aquest article