Notícia

L'exposició 'Sardanes, amunt!' mostra el fons de la Biblioteca de Catalunya

Sardanes

L'exhibició s'inaugura el divendres 16 de gener a les 20h i es podrà visitar fins el dissabte 14 de febrer a l'Espai Zero, de la Biblioteca de Catalunya (C/ de l’Hospital, 56)

Aquesta mostra destacarà els 150 anys del naixement del compositor Enric Morera i els seus deixebles. I si bé presentarà el fons documental de la Biblioteca de Catalunya, hi haurà un apartat destinat a diversos documents i productes editats o preparats en motiu de Barcelona, Capital de la Sardana 2014.
 
El material estarà distribuït en 6 vitrines. Les visites es podran fer durant l’horari de la Biblioteca de Catalunya (de dilluns a divendres, de 9:00 h. a 20:00 h. i dissabtes, de 9:00 h. a 14:00 h.).
 
Aquesta exposició va tenir precedent l’any 2010 amb l’exposició ‘Sardanes’, també a la Biblioteca de Catalunya, en què s’hi va mostrar en diversos formats documents vinculats a compositors i les seves sardanes.
 
L’exposició ‘Sardanes, amunt!’ és un nou esdeveniment dins de les activitats de Barcelona, Capital de la Sardana 2014. Com en d’altres casos, es tracta d’un element de difusió científica d’una institució rellevant, com ho van ser les conferències a l’Institut d’Estudis Catalans o l’exposició sobre el compositor Vicenç Bou al Museu d’Història de Catalunya.

La inauguració del 16 de gener comptarà amb una visita guiada de la mà de la comissària, Maria Rosa Montalt, de la Secció de Música de la Biblioteca de Catalunya. També hi haurà un parlament de la directora de la Biblioteca de Catalunya, Eugènia Serra i la intervenció d’un representant del projecte Barcelona, Capital de la Sardana 2014. Després de la visita hi haurà un petit concert de sardanes amb el piano que va ser propietat d’Enric Granados, interpretades per Matilde León.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article