Notícia

El procés i la nova immigració

PROPOSTES

AssociacionismeReflexió

A propòsit dels 50 anys d’Els altres catalans, la Fundació Paco Candel ha estat present a la Universitat Catalana d’Estiu, en un acte transmès amb streaming i que ha reunit a la taula Pere Baltà (president de la fundació), Eduardo Reyes (president de Súmate) i Ferran Soriano (membre de la fundació), presentats pel rector de l’UCE Salvador Alegret.

Al voltant d’aquella primera immigració andalusa dels anys 50 contextualitzant en el temps els motius que l’originaren i la rebuda que mereixeren a Catalunya s’ha volgut reconèixer la tasca d’aquelles persones que amb el seu treball també contribuïren en la construcció nacional de la nova Catalunya.

Eduardo Reyes ha explicat que per a ell, Francesc Candel ha estat un referent. “Per a mi va significar molt perquè el vaig conèixer personalment. Vivíem molt a prop i ell parlava amb tothom. Era un visionari. Jo he sentit en boca seva com vaticinava coses que ara estan passant. Deia que nosaltres defensaríem Catalunya com la nostra pròpia terra, amb tanta o més fermesa que els propis catalans”.

El president de Súmate es declara optimista. “Soc una persona emprenedora i aquest és el repte més gran de la meva vida. Si ens quedem al sofà de casa faran el que vulguin amb nosaltres, com ho han estat fent fins ara. En canvi, si junts ens proposem fer un país nou i millor, ho aconseguirem”.

Salvador Alegret ha incorporat la reflexió al voltant de la nova immigració tot iniciant el col·loqui amb el públic assistent.
Font: Diari de Prada-Tornaveu

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article