Tornaveu
Música de banda per començar (16/08/14)

No és la primera vegada que una banda de música visita l’UCE. L’any 2011 va actuar l’Agrupació Musical Rapitenca amb un programa extens i molt ben executat.

La Unió Musical Jaume Balmes de Santa Bàrbara va nèixer el desembre de 1989. En l’actualitat, la banda compta amb més de 40 músics d’edat molt jove i una Escola de Música que és la base de la formació per a que els joves músics i no tan joves, els adults, puguin anar progressant i aprofundir el seu nivell i coneixements dins el món de la música. En aquests moments, es disposa de 7 professors titulats superiors en diverses especialitats, que formen part de la plantilla de l’escola.

Com a membre de la Federació Catalana de Societats Musicals, va organitzar l’octubre de l’any 1999, amb la XVIII Trobada de Bandes de Catalunya, com un dels seus actes del seu X Aniversari.

L’any 2006, es va crear la Banda Jove de l’Escola de Música, formada inicialment per 15 alumnes. Actualment, la formen uns 28 alumnes els quals segueixen la seva formació a l’Escola de Música.

Com actuacions importants cal destacar els desplaçaments a Torrelavega, Caspe, Girona, Vendrell, Torrepacheco (Múrcia), Barcelona, Vilanesa, etc. Per suposat, no s’enten cap acte o esdeveniment cultural o festiu al nostre poble, sense la presència de la Banda de Música Unió Musical Jaume Balmes, la qual està dirigida desde l’any 2000, per l’actual director Joan Marc Subirats Calero.

Actuaran a la plaça de la Vila de Prada el dissabte dia 16 d’agost a les 21:00h

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa