Notícia

El Parlament se suma al cinquantè aniversari del llibre “Els altres catalans” de Paco Candel

REPORTATGE

Centres d'estudi

La Comissió d’Afers Institucionals del Parlament de Catalunya va aprovar el passat 4 de juny per unanimitat de sumar-se al cinquantè aniversari de la publicació del llibre "Els altres catalans" de Paco Candel”, tot manifestant la voluntat de col·laborar en els actes commemoratius que organitzi la Fundació Paco Candel” i instant el Govern a col·laborar-hi també.

La publicació d’“Els altres catalans” va tenir un gran ressò i un fort impacte social pel plantejament d'una situació que fins aleshores no havia estat tractada d'una manera oberta. De fet, al llarg dels anys, s'ha convertit en un document històric sobre la immigració a Catalunya de referència obligada i que actualment torna a tenir plena vigència.

Francisco Candel Tortajada va néixer el 31 de maig del 1925 a Casas Altas, Racó d'Ademús, al País Valencia i va morir a Barcelona el 23 de novembre de 2007 després d'una llarga malaltia. El 1983 va ser guardonat amb la Creu de Sant Jordi, l'any 2000 amb el Premi d'Honor Ciutat de L'Hospitalet, el 2003 també va ser guardonat amb la Medalla d'Or de la Generalitat de Catalunya i el 2004 amb la Medalla d'Honor de Barcelona.

Podeu veure tots els vídeos de les intervencions dels diferents grups parlamentaris en relació a la proposta de col·laboració del Parlament en els actes de commemoració clicant aquí.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article