Notícia

L'esclat primaveral de Gegants

La darrera edició de Gegants anuncia un esclat de primavera, que queda perfectament reflectit a la diversitat del sumari de la publicació. El text editorial manifesta la satisfacció que ha produït entre els lectors la renovació tecnològica aplicada, estenent el color per la totalitat de les pàgines de la revista i, especialment, fent un gran pas endavant en la versió digitalitzada, «amb l’objectiu de difondre la cultura popular més enllà de casa nostra». Recomanen entrar a http://appec.zinio.com.

El recorregut per la geografia del món geganter ens porta a Palma per la XIII Trobada de Gegants; a Vilanova i la Geltrú explicant-nos el retorn dels gegants de la Cuyna Vella (Marc Pinyol i Gerard Pouget); a Salou per a la incorporació de dos nous elements festius (la Morena i la Mulassa); a Monistrol de Calders per a fer un recorregut entre la història local i la passió gegantera (Dolors Font); Toni Cruanyes ens explica l’origen de la gralla a Mataró; a Sant Pere de Ribes han remodelat els gegants vells (Xavier Navarro).

Les Enramades de Sallent són glossades en un extens reportatge de Miquel Àngel Gili, Antoni Romeu ens fa la crònica d’un segle dels gegants de Sant Sadurní d’Anoia i Víctor Pons parla dels gegants de Llucmaçanes. Els gegants i cabuts de Borriana són explicats pels membres de l’associació creada al seu entorn. El sumari encara ens porta a La Marijaia de Bilbao amb ganes de festa i Ricard Vinyes ens explica el conte del gegant Jubilat amb il·lustracions de Sette i, més ficat en la història, documenta la història del Llibre Vermell de Montserrat, còdex manuscrit que es conserva a la biblioteca de l’Abadia. Marcel Pallejà fa la crònica de la ‘festa gran’ celebrada a Moja amb els gegants d’escola de Catalunya. I, encara, la revista dóna per a més seccions, que signen Amadeu Muntalà, Pau Giró, David Pardo, Pere Julià i Toni Muñoz.

La crònica de l’activitat pròpia de l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya queda recollida a l’acta de l’assemblea general, que denota un gran moment del món geganter.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article