Notícia

L'Orquestra Meravella feia l'estiu

FOTOS AMB HISTÒRIA

Imatges amb història
El 27 de juliol de 1932, la Societat Erato de Figueres, amb seu al Casino de la ciutat, acollia un concert estival de l'Orquestra Meravella. Les sales de ball estaven tancades i els músics necessitaven treballar. Va ser un espectacle de varietés amb l'acompanyament dels artistes i un concert durant la mitja part que anava a càrrec de l'Agrupació Artística Meravella. L'espectacle va començar a dos quarts de deu de la nit, amb uns preus que oscil·laven entre els 60 cèntims i les 1,50 pessetes. El bateria, en primer terme, i el contrabaix, primer per l'esquerra, no estan identificats. La resta, d'esquerra a dreta, són Antoni Vidal, Miquel Pagès, Josep Pagès, Esteve Pallach, Arseni Corsellas, Miquel Varela i Enric Collell. La fotografia i la informació procedeixen del bloc de Josep Loredo.
 

Comentaris

Pere-Joan Pau
5.
Glups!!! he de treure'm el barret davant del bloc del senyor Loredo, hi he fet una ullada i no només convinc en que és un bon coneixedor de la història de les formacions musicals al nostre país, a més he gaudit veient informacions sobre grups musicals des que feia molt de temps que en en sentia parlar, veure les fotos i els comentaris m'ha fet recordar la meva joventut, quan seguíem les festes majors i no hi havia discoteques, llavors per ballar feien falta músics, El visitaré moltes vegades en un bon exercici de nostàlgia
Josep Bofill Blanc Palafrugell/Mont-ras
4.
La veritat és que em vaig precipitar. Per motius que no vénen al cas, no em vaig entretenir a llegir tota la crónica; només vaig donar el cop d'ull i ja vaig fer el comentari. Contra els meus propis principis i hàbits, no vaig "contrastar" la noticia abans d'arriar-me amb comentaris erronis.
Bé, sigui com sigui, demano disculpes i, només, potser, si més no, haurà servit per posar en antecedents als que no están al "tantU", que la internacional Maravella s'escriu amb una primera i segona A.
Josep Loredo Moner Sant Miquel de Ter
3.
Adreçat especialment als dos comentaristes anteriors, i als lectors en general: la informació que dóna la Revista és correcta.

L'orquestra retratada és (i així s'anuncia en el cartell que podeu veure, juntament amb la foto en el següent enllaç:http://fotosformacionsmusicalsdecatalunya.blogspot.com.es/2013/07/agrupacio-artistica-meravella.html) l'Agrupació Artística "Meravella" , que no té res a veure amb la Internacional Cobla-orquestra Maravella (de la qual podeu veure'n l'entrada que en tinc feta al meu blog aquí: http://fotosformacionsmusicalsdecatalunya.blogspot.com.es/2012/09/maravella.html)

Gràcies a la Revista Tornaveu per fer-se ressó del meu treball, que si hi voleu donar un cop d'ull, a partir dels enllaços anteriors, conté informació a dia d'avui de 368 formacions musicals de Catalunya.

#1
#2
Pere-Joan Pau
2.

#1 Ai !! Aquests barcelonins Josep que no s'assabenten de gairebé res del que hi ha més enllà del maresme, jo també he gaudit i gaudeixo de les actuacions de la Cobla Internacional MAravella

Josep Bofill Blanc Palafrugell/Mont-ras
1.
Perdoneu...
Em sembla molt correcte que es faci aquesta pinzellada de la cobla orquestra MAravella a fotos amb història. Així com també que s'hagi agafat la informació del blog de Josep Loredo atès que està portant a terme un treball molt acurat i rigurós. Per això, em sap greu que Tornaveu hagi "traduÏt-corregit" el nom de la cobla orquestra internacional posant-li una e on en el nom original de la formació musical hi posa una A.
I és que la cobla orquestra MAravella, és una meravella escoltar-la i sempre, tenint en compta que és de Caldes de Malavella.

Comenta aquest article