Notícia

La Fundació Carulla, COOP57 i Joan Carles Peris de TV3, guardonats amb el Memorial Candel

ESDEVENIMENTS

Associacionisme

El proper 14 de maig seran lliurats a la seu del Col·legi de Periodistes de Catalunya els premis de la cinquena edició del Memorial Francesc Candel, en un acte que serà presidit per la consellera d’ensenyament Irene Rigau, amb la participació del director general per a la immigració, Xavier Bosch, així com el degà Josep Maria Martí i el president de la Fundació Candel, Pere Baltà.
 
En les anteriors edicions del memorial que promou la Fundació Paco Candel des de l’any 2008, immediatament després de la mort del popular autor del llibre Els altres catalans, van ser guardonats els periodistes Josep M. Huertas Claveria i Jaume Fabre, la Federació de Cors de Clavé, l’Associació Rauxa, la Coordinadora de Colles Castelleres i la Parròquia Mare de Déu del Port, de l’àmbit associatiu, els cineastes Josep M. Forn i Fermí Marimon, i el matrimoni Josep Fran i Lluïsa Celades, promotors de la Fundació la Roda.
 
En aquesta edició, el patronat de la Fundació Paco Candel ha volgut ressaltar la gran tasca desenvolupada en l’àmbit del mecenatge sociocultural per la Fundació Lluís Carulla i, especialment, per la creació del Premis Francesc Candel, que ja van per la desena convocatòria. Dins de l’àmbit social, la COOP57, cooperativa de serveis financers, ètics i solidaris, ha estat distingida considerant la gran proposta que ha significat la creació d’una línia de crèdit cooperatiu per a donar suport a les iniciatives asocials i culturals que sorgeixen de la societat civil, en un moment crític per a les línies tradicionals de suport econòmic institucional al moviment associatiu.
 
En el camp de la comunicació, que l’any passat s’atorgà per primera vegada a partir del fet que Francesc Candel era designat membre honorífic del Col·legi de Periodistes, s’ha valorat la tasca del periodista Joan Carles Peris al front del Telenotícies Cap de Setmana de TV3, per la gran difusió que ha donat als esdeveniments de la cultura popular i tradicional; cosa que ha solucionat eficientment una absència que el teixit associatiu considerava injustificada i ha demostrat que es pot fer un noticiari de televisió tan modern i universal com qualsevol altre sense marginar les expressions culturals de base popular.
 
 
 
 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article