Notícia

Punt informatiu reflexiona sobre la implicació en els Esbarts

L'Agrupament d'Esbarts Dansaires dedica el seu butlletí mensual, Punt informatiu, a la festa de Sant Jordi i a reflexionar sobre les conclusions de l'Assemblea de l'Ens de l'Associacionisme Cultural Català, que va celebrar-se el passat 5 de maig. A propòsit de les reflexions que va fer el presentant de la Generalitat, que va remarcar la manca de diners per donar suport a la cultura popular, Toni Arias conclou que “els esbarts i altres entitats culturals cal que fem el que sempre hem fet, treballar amb fe per la cultura i buscar recursos propis cada vegada més. Però sobretot, treballar units! Deixar els individualismes i estar tots amb tots. No defallim”.
 
L'editorial del president de l'Agrupament, Ricard Jové i Hortoneda, titulat que hi ha algú?, és una crida oberta als socis de l'entitat perquè s'hi impliquin de forma més directa. Jové pregunta als propis associats si, malgrat els esforços de difusió que fa l'entitat, aquesta és efectivament coneguda i desperta l'interès dels propis socis: “He anat fent esment a la manca de braços volenterosos i voluntariosos que acudissin en ajuda de l'administració de la Institució Agrupament d'Esbarts Dansaires. Què, la coneixeu aquesta entitat? De debò la coneixeu?”. I respon que “prou que ho sé que la coneixeu, però no sé si esteu veritablement convençuts que la necessitem. Tinc els meus dubtes que en sigueu conscients, d'això. Perquè hauríeu de saber que les entitats no viuen de l'aire del cel, en podeu estar ben convençuts. Des de l'Agrupament s'han fet, com dèiem, diverses crides per a reclutar nous associats, esbarts i particulars”.
 
El butlletí també recull la declaració signada per l'Associacionisme Cultural Català sobre el dret a decidir, que es va signar el febrer de 2013, i en què les entitats es comprometen a contribuir a generar “un clima d’opinió a favor el dret de decidir” en l’entorn de l’associacionisme cultural català”; a fer pedagogia al conjunt de la ciutadania tot fomentant “actituds obertes, participatives, socialment integradores i individualment respectuoses” durant el procés cap el camí del dret a decidir, i finalment, a fer arribar al conjunt de formacions polítiques, a les institucions i a la resta de plataformes i organitzacions socials aquesta declaració.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article