Notícia

TotSuma, mecenatge col·lectiu per a projectes de país

PROPOSTES

Des de fa uns anys, alguns projectes culturals que no han trobat finançament al mercat han vist la llum mercès a la col·laboració dels ciutadans. Fent aportacions econòmiques a canvi de tenir una vinculació amb el projecte s'han pogut dur a terme des de llibres i discs fins a rehabilitacions de centres culturals, documentals, projectes de cooperació o actuacions teatrals. Verkami, una plataforma de micromecenatge creada per dos catalans, centralitza la gran majoria d'aquestes col·lectes. Però ara ha nascut una plataforma que s'adreça exclusivament als projectes de la societat civil que treballen per la llengua i la cultura del país. Com expliquen els seus impulsors, Joan Camp, Roger Lloret i Albert Plana, aquesta plataforma de finançament col·lectiu que té com a fet diferencial la vocació social i el compromís amb la construcció nacional catalana.

Així, aquesta eina impulsada per l'associació Xarxa Digital Catalana (Xadica) neix amb la voluntat de ser útil a l'associacionisme que comparteix un mínim comú denominador de voluntat de progrés i sobirania per al país i la seva llengua i cultura. TotSuma, a diferència d'altres plataformes de micromecenatge, destinarà el 5% dels beneficis a l'impuls de nous projectes catalans a Internet, i a més a més, els col·laboradors residents a Catalunya podran desgravar el 15% de les seves aportacions en la declaració de l’IRPF.

Alguns dels projectes que ja estan en marxa al web són el Correllengua 2013 al Principat i a la Catalunya Nord, el Correllengua a Mallorca i l'estelada d'espelmes més gran que s'ha fet mai, formada per 16.751 espelmes, a Tàrrega. També hi ha obert el projecte de l’editorial Duxlem per editar el llibre Catalunya sentenciada, que aprofundeix en l'autoritària cultura política espanyola desenvolupada durant la reforma de l'Estatut, i el disc del grup ÒK! Brigada Internacionau, que barreja elements catalans i occitans de caire festiu.
 

 
Vídeo promocional
 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article