Notícia

Curtmetratges que desperten consciències

REPORTATGE

Periodista - Equip de redacció Ens de l'Associacionisme Cultural Català

La societat  viu moments convulsos, i els missatges que arriben des dels mitjans de comunicació o que emeten els polítics no sempre són crítics amb la realitat. Però d’un temps ençà pren força la informació alternativa que cerca despertar consciències i reflexionar sobre els problemes reals de la societat. En el camp de l’audiovisual, neix el festival Protesta, que vol crear un espai específic per a la projecció, divulgació i difusió de curtmetratges de crítica social i mediambiental per tal de potenciar les creacions de nous artistes i professionals a nivell nacional i internacional. Els seus impulsors asseguren que al Protesta “tothom hi té cabuda, perquè som conscients que no tothom disposa de material audiovisual professional i, per aquest motiu, és possible participar amb un curtmetratge realitzat amb un dispositiu mòbil”.

La primera edició d’aquest festival se celebrarà a Vic el proper 18 de maig de 2013. El jurat que triarà els millors documents de denúncia està format per Ada Colau, Arcadi Oliveres, Esteve Soler i Laura Arau, entre altres. El festival internacional de curtmetratges serà l’eix central d’una jornada on estan programades diverses activitats adreçades a tots els públics i sempre relacionades amb la crítica social i el cinema. Algunes d’aquestes activitats seran una exposició de projectors antics, conferències, música, tallers, monòlegs, música i molt més. Protesta compta amb la col·laboració i el suport de diverses associacions i entitats, i ja ha començat una campanya de difusió a les xarxes socials.
Trobareu més informació en els enllaços següents:
 
http://www.facebook.com/festivalprotesta
http://www.festivalprotesta.com/
http://www.youtube.com/watch?v=Sb0DLDNdX9o
 

Comentaris

Luma Terrassa
1.

Està molt bé que es facin festivals de "protesta" i que aquests puguin servir per a despertar consciències. És una fórmula que fa anys que funciona. Però hauriem de fer un pas endavant i no quedar-nos només en divulgar la 'protesta'. Ni tan sols bastaria amb donar a conèixer la 'proposta'. Ara ens cal fer visibles les alternatives!!

Comenta aquest article