Notícia

Els gegants Miranda i Corneli fan 60 anys

FOTOS AMB HISTÒRIA

Imatges amb història
L’any 2000, la Colla de Geganters de Cornellà de Llobregat presentava una parella de gegants, obra del mestre Ramon Aumedes, del taller Sarandaca de Granollers. La parella prenia el relleu a la geganta Miranda i el gegant Corneli, que s’havien batejat durant la festa major de Cornellà de l’any 1953, el 4 de juny. Eren els ‘gegants vells’, que havia adquirit l’Ajuntament a l’empresa barcelonina El Ingenio de Barcelona, per un preu aproximat d’11.000 pessetes, segons queda reflectit a les informacions publicades a la revista El Pensamiento de Cornellá.
 
Joan Miquel Merino, membre històric de la Colla de Geganters de Rubí, duu a terme una recerca històrica del món geganter, i relata que en aquesta publicació s’explicava que després de la benedicció tingué lloc una cercavila pels carrers de la població, acompanyada pels bastoners de Gelida i una banda de trompetes i timbals. El mateix dia tingué lloc la tradicional processó de Corpus, on foren presents els nous gegants.
 
Merino explica que «aquests gegants són dels anomenats de ‘sèrie’, ja que altres gegants similars els trobem a les poblacions d’Alcover, Argentona, Barcelona-Poblenou, Cambrils, Cerdanyola del Vallès, Figueres, Ivars d’Urgell, Mont-roig del Camp, Oliana, el Prat de Llobregat, Rubí, Sant Just Desvern, Sant Quintí de Mediona, Santa Coloma de Queralt, Santa Coloma de Gramenet, Viladecans, i fins i tot a la població navarresa de Peralta».

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article