Notícia

Els grups amateurs elogien la possibilitat de difusió de la seva feina que ofereix l’Espai A

EXPERIÈNCIES

Teatre
Els grups i formacions amateurs que han participat fins ara en la segona edició de l’Espai A Xarxa d’Arts Escèniques de Catalunya valoren positivament un projecte impulsat des de la Federació d’Ateneus de Catalunya i diferents federacions de la cultura popular –agrupades sota el paraigües de l’Ens de l’Associacionisme Cultural Català- juntament amb la Generalitat, que porta espectacles arreu del territori català fins al maig. En remarquen la possibilitat de difusió que ofereix per a les seves obres, donant-los molt més recorregut que no tindrien sense el suport d’una plataforma semblant.

Des de l’Esbart Dansaire de Rubí s’elogia la temporada de l’Espai A perquè permet a l’esbart de presentar els seus espectacles “a tota mena de públics” i entenen que “el dels Ateneus n’és un de interessant i nombrós” i “molt vinculat a les arrels associatives del país”. Els membres de l’Esbart Dansaire de Rubí, que presenta l’espectacle Dansa XXI.cat, es mostren satisfets amb l’Espai A perquè “ofereix noves possibilitats de presentació i també de treball a  companyies no professionals que tot i així treballem perquè els nostres espectacles tinguin la qualitat del professional.”

Des de l’àmbit de les bandes de música, en Josep Parés, de la Banda Unió Musical Tarragona, afirma que “aquesta nova iniciativa de treball en xarxa, que té com a objectiu principal el de crear, per primera vegada, una programació estable d’arts escèniques arreu de Catalunya d’espectacles i produccions amateurs de teatre, dansa, música de banda i cant coral, ha permès de posar a l’abast dels ciutadans, a través dels espais escènics dels ateneus, produccions de qualitat, donant a conèixer les nostres produccions totalment amateurs i potenciant i incentivant alhora la creació de nous públics”.

Parés afirma que la Federació Catalana de Societats Musicals i totes les bandes que hi estan federades, quaranta quatre en aquest moment, “ha estat una de les pioneres en fer seva la idea motriu de l’Espai A de treballar decididament per consolidar aquest nou repte”. Així mateix, remarca que “aquest és un compromís en ferm de la nostra banda que pot ajudar a difondre la música simfònica arreu de Catalunya, tot incorporant a la proposta la música tradicional i la versatilitat d’aquest tipus de formacions”. D’altra banda, afegeix, “és molt gratificant rebre el calor de tanta gent de diferents indrets als que, si no hagués estat per l’Espai A ens hagués resultat molt difícil d'arribar”.

Les corals, també àmpliament representades en el cicle, fan un bon balanç del que representa per a les seves formacions poder participar a l’Espai A. El director de la Coral Mixta d’Igualada, Alfred Cañamero, diu que participar en la temporada “suposa una més gran difusió del que pretenem”. També implica “conèixer altres públics, i poder fer música en espais nous, ens fa pensar en noves maneres de presentar la música que tenim en cartera.” Els membres de la Coral Regina, que també participen en la segona edició de l’Espai A, manifesten que “per a nosaltres suposa, per una banda, poder rodar una mica els nostres concerts i, per l’altra, ens dóna la possibilitat de donar-nos a conèixer més enllà del nostre àmbit d'actuació.”

Els grups de teatre que han participat fins ara a l’Espai A es mostren també contents amb la possibilitat d’exhibició de la seva feina que els ofereix la temporada. El grup Emfapatir, que presenta l’obra Cluedo, diu que l’Espai A implica “més reconeixement, que molta més gent pugui veure el que fem i la possibilitat d'actuar en teatres on potser mai podríem haver estat”. Impuls Teatre, que presenta La flor del verí dins del cicle, assenyala que “ha estat un privilegi sentir-nos part d'Espai A, una iniciativa que es sensibilitza amb les arts escèniques locals. Saber-nos un dels projectes escollits ens omple de satisfacció.”

Finalment, la companyia de Granollers Quatre Per Quatre ressalta que l’Espai A “és una molt bona oportunitat per oferir el nostre treball a altres públics que sense la possibilitat que ofereix l’Espai A amb la Xarxa d’Ateneus de Catalunya als que ens seria molt difícil d’accedir”. Així mateix, consideren que l’Espai A “també dóna la possibilitat als propis ateneus de fer una programació de qualitat amb les diferents disciplines i propostes ofertes.”

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article