Notícia

La cultura popular, eina d’integració a la societat

PROPOSTES

Periodista - Equip de redacció Ens de l'Associacionisme Cultural Català

“És el dia més esperat de l’any, l’activitat més emocionant i la que millor representa els valors terapèutics que cerquem al Taller Escola Sant Camil. Hi participem absolutament tots, usuaris, terapeutes, administratius, auxiliars, tothom”. Es tracta del pessebre vivent de la Torre del Suro, dirigit per Amadeu Carbó, que el proper 20 de desembre, a les 18h, en un edifici modernista situat al número 60 del carrer Sales i Ferré de Barcelona, demostrarà que la cultura popular és una eina de gran valor terapèutic per a les persones amb discapacitat intel·lectual, però sobretot demostrarà que “tothom pot formar part de la nostra cultura i les nostres tradicions de forma normalitzada, sense que aquesta discapacitat sigui un obstacle per oferir un producte cultural de qualitat a tots els ciutadans”, remarca Amadeu Carbó.
 
De fet, aquesta serà la dinovena edició d’un projecte que va nàixer al Taller Escola Sant Camil, que dóna servei a una vuitantena de persones amb discapacitat intel·lectual al barri del Guinardó de Barcelona. Com explica Carbó, “el pessebre vivent és l’única activitat en què hi participa la totalitat del centre, i que, a més, s’integra a la societat de forma plena, no com una activitat específica per a aquest col·lectiu sinó com un projecte il·lusionant que oferim a la ciutat, com ho fan la resta d’entitats i centres que ofereixen activitats durant el Nadal”.
 
Els pessebres vivents no abunden a la ciutat de Barcelona, tot i que a moltes escoles i casals se'n fan per a amics i familiars. La tradició de crear l'escenari nadalenc a mida humana és més de comarques que de ciutat. Tot i això, cada any n'hi ha uns que es fan realitat i que ja s'han convertit en una tradició. I el de la Torre del Suro té un valor afegit, tant per als pessebristes com per a la ciutat. 
 
El centre és un servei de la Pia Unió dels Germans Missioners de Malalts Pobres del barri del Guinardó  coneguts popularment com els Camils. Actualment el Centre Ocupacional dóna atenció a 74 persones en dos serveis diferenciats, El Servei de Teràpia Ocupacional (STO) i el Servei d’Orientació i Inserció (SOI).
 
Més informació.
 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article