Notícia

Les danses dels PP.CC. a la plaça de Prada

ACTIVITATS

Esbarts dansaires

El diumenge 19 d’agost tocà el torn de la dansa catalana, activitat que anà a càrrec de l’Esbart Maragall de Barcelona amb una selecció de danses d’arreu dels Països Catalans.

Aquesta formació de dansaires està integrada dins del Casal Catòlic del “poble” de Sant Andreu del Palomar de la ciutat de Barcelona. Amb vuitanta anys de vida, aquest esbart treballa per la recuperació i foment de la dansa catalana, realitzant recerca i gestionant una escola pròpia de dansa amb una actitud altruista i voluntària.

El corpus coreogràfic dels PP.CC. que està repartit al llarg de tota la geografia i de tot el calendari, és molt divers i ric i té balls i danses amb múltiples funcions socials i d’una gran varietat de formes coreogràfiques.

Els balls i les danses compleixen diferents funcions, expliquen o narren diversitat de fets i expressen sentiments variats. L’expectacle que es presentà assolí aquest objectiu, amb un repertori que abastà la següent proposta: Ballet de Déu; Els cascavells; La bulangera, del Penedès; fragments de l’Espolsada, de Premià de Dalt; balls de plaça, de Mallorca; ballant amb Al Tall, del País Valencià; jotes, de les Terres de l’Ebre; i com a cloenda participativa el Ball de Gitanes, de Rubí.

Comentaris

Josep 66400 CERET Vallespir/Catalunya Nord/França
1.

Cap representant de Catalunya Nord i de l'Alguer.,??

Comenta aquest article