Fes ta festa

Programa 485

Corpus per Sant Joan

La pràctica coincidència enguany de la darrera de les festes mòbils del calendari amb el solstici d’estiu fa del present cap de setmana un dels mes farcits d’actes i celebracions dels darrers anys.

I, òbviament, al FES TA FESTA parlarem d’aquesta inusual (que no insòlita) coincidència, i de moltes coses més: de La Patum, de les Fogueres de Sant Joan, de la coca, dels petards…

També tindrem, com cada any, el MISSATGE DE LA FLAMA DEL CANIGÓ, que aquest any 2019 ens arriba de nou des d’una presó, des d’Alcalà-Meco. Amb la veu de l’Eulàlia Molera, escoltarem les paraules escrites per la molt honorable Presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell. Un parlament ple de sentiments i reivindicacions al que posarà colofó la meravellosa veu d’una altra Carme, la Carme Canela que amb el seu quartet ens interpretarà la seva versió jazzística d’una cançó sempre present al FES TA FESTA per aquestes dates: la titulada “Per Sant Joan”, de Joan Manuel Serrat.

Al Youtube de la setmana us recomanem el visionat del musical NIT DE SANT JOAN, de Dagoll Dagom, estrenat l’any 1981 amb música de Jaume Sisa i llibret de creaciió col·lectiva, i que podeu veure sencer en aquesta versió del 2010 sota la direcció de Carles Arberola. Un vídeo publicat amb finalitats de divulgació i educatives, sense cap intent d’infracció de copyright.I en el programa nèscoltarem un petit fragment: la cançó dedicada a “La coca”.

Tampoc faltaran les seccions:

  • La CRÒNICA CASTELLERA d’en Carles Esteve, que aquesta setmana ha titulat “La jove suma el 3de9f i el 4de8a“, ben segur que els fets més destacats de les 20 noves entrades d’aquesta setmana al Baròmetre Casteller.
  • A les DITES I REFRANYS en Víctor Pàmies ens en comenta una que requereix una mica d’explicació: “De l’ou al jou, del sou al bou i del bou a la forca”.
  • I aquesta setmana l’Albert Estengre fa una mica de Víctor en el seu CONTES I MENTIDES ja que ens explicarà el perquè es diu allò de “Torna al llit que això és la lluna”. Bé, a ell li han explicat així…
  • Tindrem un nou EXPEDIENT C de l’Amadeu Carbó, molt adient per les dates de Corpus que estem celebrant en el que ens parlarà de “Les decoracions vegetals de l’any de la picor”.
  • I també hi haurà un CLÀSSICS DE COBLA dels que prepara el nostre director Jesús Ventura. Recordarem la figura del mestre Manuel Oltra, tot escoltant una de les seves sardanes més emblemàtiques i originals: “Ambígua“.

encara tindrem temps d’anunciar-vos el DANSÀNEU 19, que es celebra del 25 al 30 de juny a ESTERRIi a diferents viles de la Vall d’Àneu; i d’avançar-vos alguns detalls que es conegueren a la presentació de la tercera edició del Festival AMB SO DE COBLA que es celebrarà el proper mes d’¡agost a Palamós i del que us parlarem més abastament en properes edicions del programa.

I no us oblideu del concert del proper dimarts al Petit palau del Palau de la Música de Barcelona: Juli Garreta i Arboix – Les sardanes per a cobla, amb la Marta Valero, l’Albert Guinovart i la Cobla de Cambra de Catalunya. Atenció que s’esgoten les invitacions…

I la setmana que ve, benvingudes i comiats. Un FES TA FESTA molt especial. No us el perdeu…