Aquest serà un dels temes centrals del programa d’aquesta setmana, en què comentarem abastament unes recentment atorgades Creus de Sant Jordi, per cert, enguany molt nombroses (potser per compensar que l’any passat els virreis Soraya i Millo no en concedissin cap). Unes Creus de Sant Jordi 2018 amb una més que notable presència de la cultura popular i tradicional, fet del que, òbviament, ens en congratulem.

Però també us parlarem de molts actes programats per al present cap de setmana, i per a la propera, com ara el festival D’AQUÍ ESTANT VEIG UNA ESTRELLA, que tindrà lloc els propers dies 27 i 28 de juliol a la Plaça del Gambeto, de Riudaura; o del DAP 2018, les Jornades d’ADIFOLK a Perpinyà programades per als mateixos dies a la capital del Rosselló i de la Catalunya Nord.

No faltaran les seccions:

  • La CRÒNICA CASTELLERA d’en Carles Esteve, que aquesta setmana ens destaca la “Supercatedral lila a Torredembarra”, o, el que és el mateix, el 5 de 9 amb folre assolit per la Jove de Tarragona el passat cap de setmana.
  • Les DITES I REFRANYS d’en Víctor Pàmies, amb una que potser hem sentit més en la versió castellana però que en català té la mateixa força: “A bon entenedor, breu parlador”.
  • Escoltarem un dels CANTS DE TAVERNA més populars dels darrers temps tot continuant amb la commemoració del centenari del mestre Ortega Monasterio. En Francesc Sànchez Carcassés ens proposa “La Rosa del Port”, en la versió del grup PORT-BO.
  • També recuperem un episodi de la secció VA DE JOC i amb els amics de la Companyia L’Anònima de Jocs recordarem com funciona el tema de les “Bitlles”.
  • I la Montserrat Garrich ens endinsarà de nou en el MÓN CAPMANY i en un nou capítol de la seva secció ens parlarà també de “Els jocs i les joguines”.

I amb tant de joc, els temes musicals els hem triat ad hoc. Dues sardanes de dos sabadellencs: “Joguines”, d’Agustí Borgunyó i “Joguines i sardanes”, de Carles Rovira. Un tema del grup coral IN CRESCENDO titulat “Tot jugant”. I en el Youtube de la setmana, els egarencs del grup DOCTOR PRATS, conviden els passavolants a jugar amb els seus instruments musicals tot cantant el seu tema “Rockamboleska”.

Per cert, que pel que fa a vídeos, al final d’aquest davantal us posem també un youtube casolà. El de la Bellpuig Cobla tocant al davant de la presó de Lledoners, on es van desplaçar expressament diumenge passat al vespre (ja quasi nit) quan tornaven cap a casa després de la seva actuació a l’aplec de Ripoll. Una “Santa espina” tanmateix especial.

I la setmana que ve més FES TA FESTA i, tant de bo, amb tots els presos i els exiliats polítics a casa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa