Resultats de l'etiqueta revistes

Revista Puntaires, cultura i activisme més enllà de les puntes 

Nascuda fa 28 anys, l'Associació Catalana de Puntaires és una referència en recerca sobre les tècniques puntaires, exhibicions, concursos i activitats entorn d'aquesta mostra cultural que, com explica a Tornaveu la seva presidenta, Rosa Maria Provencio, "és una cultura transversal que uneix diferents generacions amb un vincle que supera les puntes per arribar al dia a dia de la nostra societat civil".
Llegir-ne més

Espais de Llibertat proposa respondre a la crisi econòmica i moral amb més cultura

La revista Espais de llibertat, editada per la Fundació Ferrer i Guàrdia, arriba  al  número 65 oferint una reflexió molt crítica amb la resposta que està donant l’administració a la crisi.
Llegir-ne més

Vallespir, revista cultural i literària 

En el número 8 de la revista Vallespir continuem, com de costum, presentant textos dels nostres escriptors clàssics o renaixentistes (segona renaixença nord-catalana de principi de segle XX), com “El Boletaire”, un extracte de l’obra de Josep Sebastià Pons, El Llibre de les set sivelles, publicat a Barcelona el 1956.
Llegir-ne més

Tornaveu ja disposa de la seva aplicació per a mòbil

En les darreres edicions, Tornaveu ha presentat noves plataformes de comunicació per augmentar la seva difusió i promoure la presència del teixit associatiu i de la cultura popular arreu de Catalunya a través de les possibilitats que ofereixen les noves tecnologies.
Llegir-ne més

Revista Caramella: La mort i la religió a la cultura popular

La literatura popular és farcida de referències a la mort i els rituals que l’acompanyen, i malgrat que moltes festes populars han introduït elements de modernitat que en ocasions en distorsionen el sentit original, el cert és que en la majoria es preserva la unió del sentiment identitari, festiu i religiós.
Llegir-ne més

Canemàs, una nova revista de reflexió sobre el fet associatiu als Països Catalans

Ha nascut Canemàs: Revista de Pensament Associatiu, impulsada per l’Ens de Comunicació Associativa.
Llegir-ne més

ATENEUS núm. 5: La tradició esportiva dels ateneus

L’esport i el desenvolupament de les activitats físiques han anat evolucionant amb el pas del temps.
Llegir-ne més

Tradició i futur, clau de volta del pessebrisme

Les festes nadalenques han tancat el 2011 amb la constatació que la tradició pessebrista és més viva que mai.
Llegir-ne més

Espai de Llibertat: nova imatge, valors de sempre

La reflexió aprofundida i honesta, que vol sobreposar-se a la derrota i al desànim que s’imposa a la societat filla de la crisi econòmica –i també social i política-, és la proposta de la revista Espai de Llibertat, editada per la Fundació Ferrer i Guàrdia de forma ininterrompuda des de fa setze anys.
Llegir-ne més

El fons editorial de Via Fora!!, ja es pot consultar

A la pàgina web de l'ENS, a l'apartat d'edicions, està penjat tot el fons editorial de Via Fora!! - Revista per a la gent culturalment activa, publicació de periodicitat trimestral, editada per l'associació ENLLAÇ - promotora de cultura popular.
Llegir-ne més

La revista "Carrer" i la Trobada d’Entitats de la Fundació La Roda

L’edició de tardor de “Carrer”, la revista de La Roda, destaca a portada la trobada d’entitats de la fundació que, des de fa més de trenta anys, es dedica a l’acció a les àrees urbanes de nova creació.
Llegir-ne més

Les revistes dels membres de l’ENS

Poc a poc la secció de publicacions de l’ENS DE COMUNICACIÓ ASSOCIATIVA -ubicada al seu web, concretament a l’apartat de revistes dels seus associats- s’ha anat farcint de tota una diversitat de temàtiques, formats i tipologies que mostren la gran riquesa i la varietat de continguts que és capaç de generar el moviment associatiu cultural català.
Llegir-ne més

Pere Baltà: Els ateneus, l'empenta cultural de la societat catalana (revista Sàpiens)

La darrera edició de la revista Sàpiens fa una extensa anàlisi del naixement dels ateneus, a partir de la rotunditat de l’afirmació «els cercles on es va formar la nostra societat civil».
Llegir-ne més

Els membres de l'ens

SUBSCRIU-T'HI!

Avís legal
En compliment de la Llei de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic i de la Llei Orgànica de Protecció de Dades us informem que si no desitgeu continuar rebent el nostre butlletí informatiu, us podeu donar de baixa de la nostra base de dades a través d'aquest formulari.

Redacció:

Carrer València, 558, 6è 1è
08026 Barcelona.
Telèfon: 932 691 042
info@tornaveu.cat
www.tornaveu.cat

Consell editorial:

Director: Joan-Ramon Gordo

Gemma Aguilera, Pere Baltà, Oriol Cendra, Enric Cirici, Èric Jover, Joan Maluquer, Josep Santesmases i Josep Viana.

Correcció lingüística:
Àlvar Andrés.


Col·laboradors de TORNAVEU

CC BY NC
Els Premis Antoni Carné de l'Associacionisme Cultural Català reben la implicació de:

Fundació Antigues Caixes Catalanes BBVA CX

I la col·laboració de:

Previsora General Damm Arç Cooperativa fcc

L'Ens de l'Associacionisme Cultural Català, editor de Tornaveu, ha rebut l'ajut de: