Resultats de l'etiqueta referèndum

Escriviu, escriviu...


Les vivències d'aquests dies han tingut una eina fonamental: els mòbils. Sobretot per comunicar-nos davant dels fets i de manera molt important per gravar imatges que són autèntics documents com a testimoni del que s'ha viscut.
Llegir-ne més

Una concentració de músics reivindica el dret a votar l'1-O


Els músics de Catalunya, sigui de petita formació o de conjunts més grans (orquestres, bandes de música.
Llegir-ne més

El manifest de l'associacionisme arriba a la UNESCO


El manifest consensuat, en reunió el passat 23 de setembre, per representants de l'associacionisme cultural català, s'ha enviat, per part de l'Ens de l'Associacionisme Cultural Català, a la secció del Patrimoni Cultural Immaterial de la UNESCO, i al Fòrum d'ONG acreditades, òrgan del qual l'Ens en forma part i que reuneix ONG (associacions en la seva terminologia internacional) que destaquen per la seva tasca en l'àmbit del Patrimoni Cultural immaterial.
Llegir-ne més

La cultura popular, eina de reivindicació democràtica a Catalunya


La societat civil catalana és a les portes del referèndum d’autodeterminació. Múltiples iniciatives han emergit en les darreres setmanes per demostrar el suport majoritari al dret a decidir i per protestar contra la resposta de l’Estat per intentar aturar les votacions.
Llegir-ne més

Els museus catalans, a favor dels “drets democràtics”


A les portes de la celebració del referèndum d’autodeterminació de Catalunya diumenge 1 d’octubre, i després de la reacció de l’Estat per intentar aturar la convocatòria, els directors i directores d'una quarantena de museus del país han fet públic un manifest en què asseguren: "Rebutgem profundament la vulneració de les llibertats a persones i institucions que s’han produït aquests darrers dies i creiem, tot respectant la pluralitat existent entre les nostres visions polítiques personals, que impedir el dret que té qualsevol ciutadà i ciutadana a expressar-se lliurement no afavoreix la cultura democràtica ni el diàleg".
Llegir-ne més

Quan la Festa es vol posicionar

Hi ha una màxima, una norma no escrita, que diu que la Cultura Popular no s'ha de posicionar en qüestions polítiques.
Llegir-ne més

El posicionament 'Davant el referèndum i les Festes de la Mercè 2017' es llegirà al Toc d'Inici

El posicionament d'entitats membres de la Comissió de Cultura Popular i Tradicional i de Patrimoni Immaterial del Consell de la Cultura de Barcelona davant el referèndum i les festes de la Mercè 2017 es llegirà en Toc d'inici de la Mercè, que tindrà lloc a les 19:45h a la Plaça Sant Jaume.
Llegir-ne més

Davant del Referèndum i les Festes de la Mercè 2017


A continuació reproduïm el Posicionament d'entitats membres de la Comissió de Cultura Popular i Tradicional i de Patrimoni Immaterial del Consell de la Cultura de Barcelona davant el referèndum i les festes de la Mercè 2017

La cultura popular és una escola de ciutadania, i com a tal, també una eina d’apoderament ciutadà.
Llegir-ne més

El Consell d'Associacions de Barcelona demana empara a l'alcaldessa per poder votar l'1-O


La junta del CAB (Consell d'Associacions de Barcelona) ha demanat en un manifest empara a l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, per tal que faciliti l'exercici del dret a vot el proper 1 d'octubre.
Llegir-ne més

A propòsit del referèndum de l'1 d'octubre

Quina relació hi ha entre ser membre d’una entitat i rebre una bona assistència mèdica? O bé entre participar en l’organització d’una Festa Major i gaudir d’un sistema educatiu que garanteixi l’accés a tota la ciutadania? Aparentment cap.
Llegir-ne més

Com diria Paco Candel, "Catalunya ha de seguir sent un sol poble"

Som en plena ressaca electoral. El poble s’ha manifestat majoritàriament a favor que els catalans puguin acudir a un referèndum sobre si Catalunya es vol independitzar d’Espanya.
Llegir-ne més

La independència de Catalunya serà de peatge

Per ser independents, per obtenir la llibertat com a poble, l’haurem de pagar. Sempre ha estat així, la sobirania s’obté per la força militar o revolucionària, o sigui amb violència, o pagant.
Llegir-ne més

Els membres de l'ens

SUBSCRIU-T'HI!

Avís legal
En compliment de la Llei de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic i de la Llei Orgànica de Protecció de Dades us informem que si no desitgeu continuar rebent el nostre butlletí informatiu, us podeu donar de baixa de la nostra base de dades a través d'aquest formulari.

Redacció:

Carrer València, 558, 6è 1è
08026 Barcelona.
Telèfon: 932 691 042
info@tornaveu.cat
www.tornaveu.cat

Consell editorial:

Director: Joan-Ramon Gordo

Gemma Aguilera, Pere Baltà, Oriol Cendra, Enric Cirici, Èric Jover, Joan Maluquer, Josep Santesmases i Josep Viana.

Correcció lingüística:
Àlvar Andrés.


Col·laboradors de TORNAVEU

CC BY NC




Els Premis Antoni Carné de l'Associacionisme Cultural Català reben la implicació de:

Fundació Antigues Caixes Catalanes BBVA CX

I la col·laboració de:

Previsora General Arç Cooperativa