Resultats de l'etiqueta pessebrisme

Rubí acull la 47a edició de la Trobada anual de pessebristes


Diumenge 8 d'octubre a Rubí tindrà lloc la 47a Trobada de Pessebristes de Catalunya i Balears, una cita que promou la germanor entre els pessebristes federats a la Federació Catalana de Pessebristes i que suposa el tret de sortida de la temporada pessebrista.
Llegir-ne més

El pessebre vivent de la Torre del Suro, premi Ciutat de Barcelona


Format íntegrament per persones amb discapacitats intel·lectuals, ideat precisament per fomentar la seva participació en la vida veïnal i millorar-ne l’autonomia, el pessebre vivent de la Torre del Suro, orquestrat pel Taller Escola Sant Camil, és una prova irrefutable del poder de l’associacionisme cultural com a eina d’adaptació social.
Llegir-ne més

Quins són els pessebres autèntics?


He sentit aquests dies afirmacions sobre l’essència del pessebrisme. Hi ha qui creu tenir el pot de l’essència del que és o no és un pessebre, i hi ha qui es veu en cor de dir si algú és pessebrista autèntic o no.
Llegir-ne més

Enric Benavent: pessebres amb consciència social

“Demà posats a la taula oblidarem els pobres / i tan pobres com som -, Jesús ja serà nat. / Ens mirarà un moment a l’hora dels postres / I després de mirar-nos arrencarà a plorar”.
Llegir-ne més

Una gran hemeroteca del pessebrisme en línia, a l'abast de tothom

Les tradicions pròpies del cicle de Nadal i la tecnologia es fusionen. I ho fan per posar a disposició dels estudiosos del pessebrisme, i també de qualsevol persona que hi estigui interessada, una hemeroteca que aplega articles de premsa publicats, que recorren la història del pessebrisme des de finals del segle XIX fins als anys vuitanta del segle XX.
Llegir-ne més

La Federació Internacional de Pessebristes distingeix Josep Porta Saburit

Catalunya ha destacat històricament en la difusió i internacionalització del pessebrisme. Fou a Barcelona on es fundà, l’any 1952, la Universalis Foederatio Praesepiticia (Un.
Llegir-ne més

Castellterçol es bolca en la 46a Trobada de Pessebristes

La Trobada anual de Pessebristes de Catalunya i les Illes Balears, que es va celebrar diumenge 1 d’octubre, va esdevenir no només l’acte inaugural de la campanya de pessebrista, sinó també una gran celebració de la cultura popular, que va acollir diverses actuacions de grups de Castellterçol, poble on es va dur a terme.
Llegir-ne més

Els membres de l'ens

SUBSCRIU-T'HI!

Avís legal
En compliment de la Llei de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic i de la Llei Orgànica de Protecció de Dades us informem que si no desitgeu continuar rebent el nostre butlletí informatiu, us podeu donar de baixa de la nostra base de dades a través d'aquest formulari.

Redacció:

Carrer València, 558, 6è 1è
08026 Barcelona.
Telèfon: 932 691 042
info@tornaveu.cat
www.tornaveu.cat

Consell editorial:

Director: Joan-Ramon Gordo

Gemma Aguilera, Pere Baltà, Oriol Cendra, Enric Cirici, Èric Jover, Joan Maluquer, Josep Santesmases i Josep Viana.

Correcció lingüística:
Àlvar Andrés.


Col·laboradors de TORNAVEU

CC BY NC
Els Premis Antoni Carné de l'Associacionisme Cultural Català reben la implicació de:

Fundació Antigues Caixes Catalanes BBVA CX

I la col·laboració de:

Previsora General Damm Arç Cooperativa fcc

L'Ens de l'Associacionisme Cultural Català, editor de Tornaveu, ha rebut l'ajut de: