Resultats de l'etiqueta bandes de música

La nova revolució de Josep Mut: el llibre 'Gimnàstica de l'ànima'


"Un llibre per aprendre música sense adonar-se, que se'l pugui llegir tant una persona que no té coneixements musicals com un director d'orquestra", així presenta el director de banda Josep Mut Benavent, el llibre Gimnàstica de l'ànima.
Llegir-ne més

El 17è festival de bandes fusionarà diverses sonoritats catalanes


Eixamplar l'univers sonor de les bandes de música i mostrar la transversalitat d'una manifestació cultural com les bandes o societats musicals seran un dels objectius del 17è Festival de bandes que se celebrarà diumenge 24 de juny a l'Auditori de Barcelona a les 18:30h.
Llegir-ne més

La compositora i docent Maria Mendoza guanya el 5è concurs de composició Josep Maria Lleixà


Organitzat per la Federació Catalana de Societats Musicals (FCSM), Maria Mendoza ha guanyat el 5è concurs de composició per a banda simfònica 'Josep Maria Lleixà Subirats' amb A raïña lupa, una obra que segons el jurat "transpira sensibilitat musical i treballa el timbre i sonoritat de la Banda d'una manera depurada i eficaç".
Llegir-ne més

L'Escola de Música de La Sénia acull un curs de direcció musical amb Toni Scholl


S'obre el període d'inscripció pel curs de direcció musical que l'Escola de Música de la Sénia programarà al mes de juliol vinent, concretament el dilluns 16, dimarts 17 i dissabte 21 de juliol, amb el director alemany Toni Scholl, el qual ha dirigit diverses orquestres i bandes a Bucarest, Polònia, Luxemburg.
Llegir-ne més

Les pintures rupestres de la Serra de Godall font d'inspiració per a un concurs musical


La segona edició del concurs de composició musical La Banda (Sonora) del nostre paisatge obre la convocatòria de recepció de composicions per a banda que, enguany s'han d'inspirar amb els Abrics del Conjunt Rupestre de la Serra de Godall.
Llegir-ne més

La banda de Xixona guanya el primer premi del 12è Certamen Vila de la Sénia

L’Agrupació Artístic Musical ‘el Trabajo’ de Xixona (Alacant) amb 287,40 punts va resultar la guanyadora de la 12a edició del Certamen Internacional de Bandes de Música ‘Vila de la Sénia’ celebrat dissabte 7 d'abril a la tarda-nit a la Casa de Cultura de la Sénia.
Llegir-ne més

La Sènia acull el 12è certamen Internacional de Bandes


La Agrupación Artístico Musical el Trabajo de Xixona (Alacant), la Filarmonica Uniao Tavairense (Portugal) i la Banda Sinfónica de la Asociación Cultural Artística Ciudad de Atarfe (Granada) són les tres formacions musicals que dissabte 7 d'abril a partir de les cinc de la tarda competiran en el XII Certamen Internacional de Bandes de Música 'Vila de la Sénia'.
Llegir-ne més

La Jove Banda Simfònica de Barcelona oferirà el seu concert de presentació


Una nova banda neix a Barcelona. És la Jove Banda Simfònica de Barcelona (JOBSB), que oferirà el seu primer concert diumenge 11 de març a les 19h al Casal de Gent Gran de Navas de Barcelona.
Llegir-ne més

La Banda Simfònica Manyanet Sant Andreu i Malvats s’uneixen pels musicals


La Banda Simfònica Manyanet Sant Andreu oferirà conjuntament amb la companyia Malvats de Teatre Musical l'espectacle Musicals que han fet història, diumenge 4 de febrer a les 12h a l'Auditori del col·legi 'Els padres' de Sant Andreu.
Llegir-ne més

Les bandes de música al Som Cultura Popular: conferències i una actuació


La Federació Catalana de Societats Musicals oferirà el seu vessant més educatiu amb la participació en dues conferències a la mostra de cultura popular Som Cultura Popular, del 25 al 28 de gener al recinte Fabra i Coats del barri de Sant Andreu de Barcelona.
Llegir-ne més

El Perelló celebra la festa Major de Sant Antoni Abat


El Perelló celebra les Festes Majors de Sant Antoni Abat des de dimarts 16 gener fins diumenge 21 de gener, i ho fa amb moltes activitats, entre elles destaca la 21a Trobada de bandes del Perelló, que se celebrarà al pavelló poliesportiu municipal, dissabte 20 de gener a les 17h, i comptarà amb el concert de la Banda Unió Musical de Tarragona i l'Agrupació Musical l'Emburgada.
Llegir-ne més

La Fila d'Amposta presenta l'exposició '100 anys de música, cultura i societat'


Diumenge 3 de desembre s'inaugurarà al Museu de les Terres de l'Ebre, l'exposició 100 anys de música, cultura i societat.
Llegir-ne més

L’Agrupació Musical de Cerdanyola del Vallès ofereix un recorregut per les danses del món


Les danses d'arreu del món seran les protagonistes del concert que l'Agrupació Musical de Cerdanyola del Vallès oferirà dissabte 18 de novembre a les 19h a l'Ateneu de Cerdanyola.
Llegir-ne més

Millorar la principal eina d’un director de banda


"A la vida hi ha tres coses que són difícils que acabin bé: una relació de parella, una guerra i un compàs d'amalgama", comenta el director de música Miguel Etchegoncelay, i també mestre de directors.
Llegir-ne més

El Teatre Auditori de l’Hospitalet de l’Infant acull una classe magistral per a directors de banda


Els directors de les bandes de la Federació Catalana de Societats Musicals (FCSM) rebran, dissabte 4 de novembre, una classe magistral a càrrec del compositor i director argentí Miguel Etchegoncelay, un expert de ressò mundial en la formació de direcció orquestral a França, país on s’ha establert, i a països europeus com Alemanya, Itàlia o Suïssa.
Llegir-ne més

L’equilibri entre tradició i avantguarda, premi del 4t Concurs Josep Maria Lleixà


José Vicente Franco Landete s'ha erigit com a guanyador de la quarta edició del Concurs de Composició per a banda Simfònica Josep Maria Lleixà Subirats' amb l'obra titulada The pearl of the Orient, de la qual el jurat ha destacat la seva inventiva creativa i la capacitat per trobar l'equilibri entre una orquestració vibrant i sensitiva i el diàleg entre la tradició musical i l'avantguarda compositiva.
Llegir-ne més

El llibre que representa el patrimoni de les bandes de l’Ebre


La riquesa de les bandes a les Terres de l'Ebre és un fet i és quelcom que, com a país, ha de ser un orgull.
Llegir-ne més

Alcanar s'omple de música


Dissabte 30 de setembre tindrà lloc el 29è Festival de Bandes de Música d’Alcanar.  En l’actual edició, la Banda compartirà plaça amb l’Associació Musical Ciutat de Benicarló, que es troba preparant la seva participació al 44è Certamen Internacional de Bandes de Música Vila d’Altea.
Llegir-ne més

La Banda Simfònica Manyanet de Sant Andreu, a l'Associa't a la Festa


La Banda Simfònica Manyanet Sant Andreu dilluns 25 de setembre, festiu a Barcelona, oferirà un concert dins del marc de l'Associa't a la Festa, a l'escenari verd de Plaça Catalunya a les 19.
Llegir-ne més

Bandes als Ateneus, una programació estable de concerts a Barcelona

P { margin-bottom: 0.21cm; }

A partir del 24 de setembre i fins al 10 de setembre quatre ateneus de Barcelona programaran concerts de tres bandes barcelonines.
Llegir-ne més

Tret de sortida literari per al centenari de la Fila


La Unió Filharmònica d'Amposta fa 100 anys i mira amb força el futur que té al davant.
Llegir-ne més

La banda Pare Manyanet saluda la primavera per partida doble


Si bé cada cop les bandes són més actives durant tot l'any, la primavera sempre és una estació molt activa per a les bandes.
Llegir-ne més

La 20a Trobada de Bandes del Perelló celebra les Festes de Sant Antoni


Dissabte 21 de gener es va celebrar al Perelló (Tarragona) la 20a Trobada de Bandes de Música, en el marc dels actes de les Festes Majors de Sant Antoni 2017.
Llegir-ne més

El concert d’any nou de la Banda de Tortosa inaugura el seu 75è aniversari

Tots els concerts d'any nou són un moment especial, una oportunitat per gaudir d'unes músiques que ens emocionen, malgrat que potser durant la resta de l'any neguem que ens facin saltar algunes llàgrimes.
Llegir-ne més

La Federació Catalana de Societats Musicals viatja a Palma de Mallorca

Una cinquantena de músics de la Federació Catalana de Societats Musicals (FCSM) es van desplaçar a Palma de Mallorca per assistir al 23è festival Estatal de Bandes de Músiques Federades, celebrat dilluns 5 de desembre al Teatre Principal de Palma.
Llegir-ne més

Grup d'ska s'enamora de banda de música

"Necessitaré un tercer pulmó per poder seguir el ritme rapídissim de les cançons", són paraules del trombonista i president de la banda de música La Ginesta, de Ginestar, davant del concert Xeic a banda, que unirà el grup d'Ska de les Terres de l'Ebre amb la banda de música, en els concerts del dissabte 10 de desembre (a les 24h) i l'endemà a les 17:30h a Lo Local (plaça Catalunya 3, de Ginestar).
Llegir-ne més

La Banda Unió Musical de Tarragona celebra el concert de Santa Cecília

Com ja és tradicional, durant aquest mes de Novembre, la Banda Unió Musical de Tarragona celebra la festivitat de la seva patrona, Santa Cecília, amb diferents activitats socials i musicals.
Llegir-ne més

Les bandes proposen un cap de setmana ple de concerts per Santa Cecília

El 22 de novembre, dia de Santa Cecília, és el dia de la música, i ha esdevingut una cita especial per a les diferents bandes musicals.
Llegir-ne més

La Banda Municipal de Tortosa oferirà els grans èxits de Queen

La Banda Municipal de Tortosa abans ho havia fet amb la música del guitarrista i compositor Carlos Santana, l’any passat amb les cançons d’Ovidi Montllor (amb la col·laboració de la Unió Filharmònica d’Amposta, amb motiu dels vint anys de la seva mort).
Llegir-ne més

La Valenciana porta a Besalú la música dels moros i cristians

La primera banda de música formada per treballadors i estudiants valencians a Catalunya, “La Valenciana” oferirà el seu segon concert, després de la presentació en societat d’aquest estiu, al poble de Besalú, dissabte 29 ‘octubre al Mirador del Pont, a les 18h.
Llegir-ne més

La Banda Simfònica de la Diputació de Tarragona ret homenatge a la infantesa

És la 12a edició que és forma aquesta banda formada per alumnes dels conservatoris de Reus, Tarragona i Tortosa, que durà a terme tres concerts sota la direcció del prestigiós director José Rafael Pascual-Vilaplana, actual director artístic de la Banda Municipal de Música de Bilbao.
Llegir-ne més

Un premi estimula la creació de noves composicions per a bandes de música

La Federació Catalana de Societats Musicals convoca la 3a edició del Concurs de composició per a banda simfònica Josep Maria Lleixà Subirats, que premiarà una partitura inèdita que s’estrenarà en el marc dels actes de celebració del Centenari de la Societat Musical La Lira Ampostina, que serà l’encarregada de la interpretació al seu Auditori.
Llegir-ne més

El festival Fem Banda omplirà Lleida de música de l'1 al 3 de juliol

Lleida es prepara per a rebre una nova edició del Fem Banda Festival Internacional de Bandes de Música.
Llegir-ne més

Les societats musicals, una riquesa cultural sovint oblidada

El programa Tria 33 del Canal 33 sovint dedica una sèrie de reportatges a cobrir diferents aspectes de la cultura popular.
Llegir-ne més

La banda ‘La Valenciana’, expressió musical dels Països Catalans

Que el País Valencià pot presumir d'una vitalitat extraordinària de les seves bandes de música és una evidència contrastable en qualsevol festa major de poble per petit que sigui.
Llegir-ne més

La Banda Simfònica Manyanet dóna la benvinguda a la primavera

Els jardins del Club Natació Sant Andreu acolliran el concert gratuït i d'entrada lliure de la Banda Simfònica Manyanet Sant Andreu, diumenge 29 de maig a les 12h del migdia.
Llegir-ne més

La Unió Filharmònica d'Amposta retrà tribut a Alan Parsons Project a Reus

Dissabte 15 d’octubre La Societat Musical La Unió Filharmònica d’Amposta oferirà al Teatre Fortuny de Reus un concert-espectacle tribut a Alan Parsons Project.
Llegir-ne més

La banda d'Ulldecona dóna la benvinguda a la primavera

Dissabte 14 de maig la Banda de Música d’Ulldecona ofereix el seu tradicional Concert de Primavera al Teatre Orfeó Montsià.
Llegir-ne més