Resultats de l'etiqueta Tradicionàrius

50 anys després el Grup de Folk torna a pujar al Parc de la Ciutadella


50 anys després "aquell esperit mai no tornarà perquè ja és història. Però atenció és la nostra història i, per tant, viurà en nosaltres per sempre més" explica Ferran Riera al llibre Grup de Folk.
Llegir-ne més

Simone Lambregts: "Ens agrada baixar entre el públic i tocar i ballar entre ells"


Formació lligada a la disbauxa de la festa major catalana, Les Violines fa més de vint anys que pugen als escenaris.
Llegir-ne més

Dues propostes portaran l'esperit festiu i de taverna al C.A.T.


Després de la finalització de la 31a edició del festival Tradicionàrius, la seva seu, el Centre Artesà Tradicionàrius (C.
Llegir-ne més

El Tradicionàrius clou una edició plena de propostes emergents


Una edició amb un nivell altíssim per part tant d’artistes de referència com de la fornada més jove de la música d’arrel, consideren els organitzadors de la 31 edició del Tradicionàrius que celebra la cloenda aquest cap de setmana.
Llegir-ne més

Talabarte i RIU, dues propostes desacomplexades al Tradicionàrius


La música d'arrel com un espai on trobar la llibertat, una zona lliure de prejudicis, permeable a rebre aportacions que la revitalitzin.
Llegir-ne més

Eduard Iniesta: "Defenso l'eclecticisme a capa i espasa"

Eduard Iniesta no tira pel camí fàcil, busca i rebusca per aconseguir captar l'emoció en les seves composicions que beuen dels sons i instruments tradicionals de la mediterrània.
Llegir-ne més

Marcel Casellas explorarà la improvisació d'arrel al Tradicionàrius


“No m’agrada dir-ne jam sessions. Prefereixo parlar de punts de trobada”, apunta Marcel Casellas, preguntat sobre el format que tindrà el cicle de concert Les Vespres, que durant els  dimecres de febrer i març amenitzarà per cinquè any consecutiu el Festival Tradicionàrius.
Llegir-ne més

Kepa Junkera: “M'apassiona la música d'arrel, perquè t'ubica en el món”


Kepa Junkera ofereix un homenatge a la música de tots els territoris de parla catalana amb el doble disc Fok, un recorregut, a través de 36 cançons, a Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears i l'Alguer, que presentarà dijous 8 de febrer a l'Auditori de Barcelona a la sala 1 a les 21h i comptarà amb músics convidats (Marina Rossell, el Pont d'Arcalís o la Cobla Sant Jordi Ciutat de Barcelona, entre d'altres).
Llegir-ne més

Un doble concert portarà la gralla lluny de la zona de confort


És una expressió apte per a missatges dels que s'imprimeixen a les tasses, però no per aquest motiu és menys cert que en sortir de la zona de confort s'obtenen noves perspectives, o dit d'una altra manera, passen coses.
Llegir-ne més

Tradicionàrius: 31 edicions, 30 anys de programació ininterrompuda


Després de tres cançons de Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries a l'escenari de l'auditori del C.
Llegir-ne més

El concert solidari 'Folk per la llibertat' aplega un cartell de luxe


Divendres 24 de novembre, a les 21h, el Centre Artesà Tradicionàrius (plaça d'Anna Frank, de Barcelona) organitza un concert solidari amb la participació de més de 40 músics de tots els territoris de parla catalana.
Llegir-ne més

Pablo Guerrero: "Fa vergonya apel·lar a la plenitud de sentiments"


Pablo Guerrero (Esparragosa de Lares, Badajoz, 1946) ha fet camí de manera sòlida i coherent.
Llegir-ne més

Mesclat i la Cobla Catalana dels Sons Essencials tanquen el 30è Tradicionàrius

Agrupa dues referències de l’escena musical catalana, afegeixi-hi la cloenda del festival de música tradicional més conegut en l’àmbit nacional, emmarca-ho en la celebració de la nit més màgica de l’any, i la recepta ha de ser forçosament deliciosa.
Llegir-ne més

Maria del Mar Bonet ofereix el seu recital més arrelat a la música popular


Maria del Mar Bonet dins la gira de celebració dels seus 50 anys dalt dels escenaris, divendres 2 de juny a les 22h, actuarà per primer cop a l’auditori del Centre Artesà Tradicionàrius (C.
Llegir-ne més

La llibertat i l’espiritualitat de Rosa Zaragoza, al Tradicionàrius


Rosa Zaragoza desprèn llibertat i un cert anarquisme, aquell que permet que passin coses; la seva carrera n'és una demostració: des dels seus inicis marcats pel desenterrament de cançons judeocatalanes del segles XIV i XV, passant per l'aprofundiment de les arrels espirituals i mediterrànies de la cultura cristiana, sefardita i sufí, com emprendre tot un camí d'autoreconeixement a través de treballs discogràfics que abracen aspectes com la maternitat, l'empoderament de les dones o fins i tot la necessitat de plorar davant del dol.
Llegir-ne més

Criatures, sortir amb èxit de la zona de confort


El duet format per Marçal Ramon i Ivó Jordà, Criatures, guanyadors del concurs Sons de la Mediterrània, actuarà divendres 28 d'abril a les 22h en la presentació en directe del seu disc de debut, Taumàtrop, dins la programació del 30è festival Tradicionàrius.
Llegir-ne més

Derrumband homenatja al Gato Pérez més desconegut


Després d'una dècada dalt dels escenaris i amb dos discs a les espatlles (Derrumband & Los Amigos de Siempre, 2010 i Un Plaer, 2013) Derrumband engega un nova aventura: A Barcelunya.
Llegir-ne més

Martin Carthy i Ruper Ordorika, junts al Tradicionàrius

No sempre  tenim l’oportunitat de veure un concert de Martin Carthy i Ruper Ordorika a Barcelona. Divendres 17 (22:00h), el Centre Artesà Tradicionàrius acollirà els dos grans referents de la música folk anglesa i basca en una actuació que promet ser entranyable.
Llegir-ne més