Resultats de l'etiqueta Patrimoni Cultural Immaterial

La Coordinadora de Colles Castelleres, ratificada com a entitat acreditada per la UNESCO


L’Assemblea General de la Convenció per a la Salvaguarda del Patrimoni Cultural Immaterial (PCI) de la Unesco, que se celebra des de dilluns a París, va ratificar ahir la inclusió de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC) com a ONG acreditada per la convenció.
Llegir-ne més

Presentat l'Inventari del Patrimoni Cultural Immaterial del Vallès


L’Inventari del Patrimoni Cultural Immaterial del Vallès comença a ser una realitat consolidada.
Llegir-ne més

Una ballada perquè la sardana sigui reconeguda com a patrimoni mundial


Us imagineu poder afirmar que la sardana s’ha convertit en Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat? Aquest és l’objectiu que s’ha posat la Confederació Sardanista de Catalunya (CSC)  entre cella i cella.
Llegir-ne més

La Coordinadora de Colles Castelleres acreditada per la UNESCO

Ja hem viscut la recta final de la 12a sessió del Comitè Intergovernamental de la UNESCO per a la Convenció de la Salvaguarda del Patrimoni Cultural Immaterial (PCI).
Llegir-ne més

El PCI i les seves Llistes Representatives a la UNESCO. 7 i 8 de desembre. Illa de Jeju (Corea)


La 12a Convenció ja ha passat l’equador. Estem a dijous, dia on milers de catalans són a Brussel·les…i dos catalans són a la Convenció per a la Salvaguarda del PCI de la Humanitat de la UNESCO,  a l’illa de Jeju (República de Corea), representant amb molt d’orgull i humilment a  l’Ens de l’Associacionisme Cultural Català  i a Catalunya.
Llegir-ne més

Inscripcions a les Llistes de Salvaguarda i Representativa, i les eleccions al Fòrum d’ONGs en la 12a Convenció per a la Salvaguarda del PCI de la UNESCO


La 12a Convenció per a la Salvaguarda del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat, continua a la República de Corea.
Llegir-ne més

L’Ens en el Fòrum d’ONGs i la 12a Convenció per a la Salvaguarda del PCI 


La 12a Convenció per a la Salvaguarda del Patrimoni Cultural Immaterial ha iniciat les seves sessions del 4 al 9 de desembre a Jeju, a la República de Corea.
Llegir-ne més

L'Ens representarà l'associacionisme cultural a Corea del Sud

 
Són ben conegudes les amenaces que la globalització planteja en la desaparició de moltes pràctiques culturals.
Llegir-ne més

La Sardana, camí de la UNESCO


La Sardana ha iniciat un llarg camí per convertir-se en Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat, que si tot va bé, podria concloure en un termini d'entre dos i quatre anys.
Llegir-ne més

Menorca comença a inventariar el Patrimoni Cultural Immaterial

Aprofitar la revaloració de les expressions genuïnes de Menorca per garantir un desenvolupament sostenible pels seus habitants.
Llegir-ne més

El Priorat, candidat a Patrimoni Mundial de la UNESCO

Nou pas endavant de la candidatura ‘Prioritat-Montsant-Siurana, mosaic mediterrani’. Reunit a Santo Domingo de la Calzada (La Rioja) entre el 4 i 6 d’octubre, el Consejo del Patrimonio Histórico va donar llum verda a la presentació del projecte a la llista de candidats del Patrimoni Mundial de la UNESCO.
Llegir-ne més

L'inventari de les Terres de l’Ebre: un tresor al sud de Catalunya.


El celler cooperatiu de Gandesa va acollir ahir diumenge la presentació oficial de l’Inventari del Patrimoni Cultural Immaterial de les Terres de l’Ebre (IPCITE).
Llegir-ne més

La representació operística del folklore xinès


S’anomena òpera de Beijing, però cal trobar els seus orígens en les províncies xineses de l’Anhui i el Hubei.
Llegir-ne més

Les Terres de l'Ebre, quatre comarques, quatre paisatges


El juliol del 2015 es posava en marxa el projecte IPCITE –Inventari de Patrimoni Cultural Immaterial de les Terres de l'Ebre al museu de Tortosa.
Llegir-ne més

Prioritat: 10 anys fent territori

No és una empresa concebuda per aconseguir el reconeixement de la UNESCO o qualsevol altre organisme internacional, o segur que almenys aquest no és el seu objectiu principal, sinó el projecte de tota una comunitat que vol canviar radicalment la seva relació amb l’entorn.
Llegir-ne més

Instamaps, una eina digital per geolocalitzar el patrimoni immaterial


L'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) ha desenvolupat la plataforma Instamaps, que permet a qualsevol ciutadà crear la seva pròpia geoinformació i compartir-la en xarxa.
Llegir-ne més

El gelede: reminiscència d'una comunitat matriarcal


No és casualitat que fes fortuna l’expressió “mare naturalesa”. A moltes latituds, la feminitat s’ha adorat com un símbol de protecció i fertilitat.
Llegir-ne més

La candidatura del Priorat a la Unesco es reuneix amb Puigdemont

Pot una associació convertir la seva comarca en un referent mundial? Els responsables de Prioritat, l’entitat que impulsa i coordina la candidatura “Priorat-Montsant-Siurana, mosaic del mediterrani”, estan convençuts que sí.
Llegir-ne més

Setmanes decisives per la candidatura del Priorat a la UNESCO

Gairebé han passat 5 anys (abril 2012) des que la Generalitat de Catalunya va aprovar una declaració institucional a favor de la candidatura Priorat-Montsant-Siurana per ser inscrita a la Llista del Patrimoni Mundial de la UNESCO en la categoria “paisatge cultural”.
Llegir-ne més