Resultats de l'etiqueta La Casa dels Entremesos

Una tarda de contes i música tradicional occitana


L'agermanament entre parlants de català i occità hauria de ser vist amb certa normalitat i, sobretot, que el contacte fos més freqüent.
Llegir-ne més

A punt per la festa més lluïda, el Corpus


Coronada amb el ritual de l'ou com balla, la festivitat de Corpus, que arriba en el moment de màxim esclat de la primavera, té l'honor de ser de les celebracions més antigues que es duen a terme a Barcelona.
Llegir-ne més

La Casa dels Entremesos, un viatge cultural i arquitectònic teatralitzat


Perdre'ns per un edifici de Ciutat Vella que recull la història arquitectònica dels segles XVI, XVII, XVIII i XIX, alhora que ens endinsem en els misteris i curiositats de les figures dels gegants, dels nans i de les bèsties que habiten aquest edifici, la seva història i tradició i una colla de llegendes i contes relacionats amb la cultura popular d'arrel tradicional.
Llegir-ne més

Debat sobre els animals en les festes populars a La Casa dels Entremesos 


Els Tres Tombs, els bous al carrer,  els balls de cavalls menorquins o els ànecs de l’aigua de la Porta de Sagunt.
Llegir-ne més

Exposició de diorames de pessebres a La Casa dels Entremesos


La tradició del pessebre, de la representació del naixement del nen Jesús, està molt arrelada al nostre país, malgrat la secularització creixent de la societat.
Llegir-ne més

Els Cavallets Cotoners de Barcelona, tres segles d’història en una exposició


La història de la ciutat de Barcelona està clarament vinculada a la història de la cultura popular i les seves manifestacions festives.
Llegir-ne més

Les revistes infantils catalanes, a La Casa dels Entremesos

Entre el 7 de setembre i el 15 d’octubre, els amants de les publicacions infantils podran apropar-se a La Casa dels Entremesos (Carrer de les Beates 2, Barcelona) per visitar l’exposició Patufets i tebeos.
Llegir-ne més

La Nit dels Entremesos 

La Casa dels Entremesos participarà, un any més, en la celebració de la Nit dels Museus. Dissabte 20 de maig (entre les 19:00h i la 01:00h), obrirà les portes gratuïtament perquè la ciutadania pugui descobrir tot el patrimoni folklòric que atresora.
Llegir-ne més

Dansar a l’occitana

Aquesta és la proposta que La Casa dels Entremesos, sota la batuta del reputat músic i dansaire Joan Codina Vila, oferirà entre el 22 d’abril i el 10 de juny.
Llegir-ne més

Com ballaven els catalans a l'edat mitjana? 

La influència cultural musulmana en els territoris de la Corona d’Aragó fou molt important, i no sempre ha estat degudament explicada.
Llegir-ne més

Els secrets dels gegants de la Barceloneta, a la Casa dels Entremesos

És fàcil identificar-los. La seva passió pel mar els delata. Ella és una peixatera i ell un pescador.
Llegir-ne més

La formació del vestit típic català i l’Esbart Català de Dansaires

D’on ve el vestit típic català? El vestit que actualment en els homes associem amb l’armilla, la faixa, el calçó i en les dones, amb les bruses, les faldes, els enagos o la ret per al cabell era la vestimenta habitual en el segle XVIII.
Llegir-ne més

La Casa dels Entremesos celebra el Dia de l’Associacionisme

Amb motiu de la celebració, el 4 de juny del Dia de l’Associacionisme Cultural, La Casa dels Entremesos celebra des de divendres 3 fins diumenge 5 de juny jornades de portes obertes i tallers i actuacions amb entrada lliure i gratuïta.
Llegir-ne més

El joc de la cucanya a les festes de Sant Roc

Era l’agost de l’any 1589 quan Barcelona es preparava per acollir una festa en homenatge a un dels seus patrons, Sant Roc.
Llegir-ne més

L’exposició 'El barri perdut' rememora el barri de la Catedral

L’exposició, a través de fotografies, plànols,  gravats i testimonis reivindica un barri que va ser el centre vital, comercial i social de la ciutat de Barcelona durant més sis segles i que els plans urbanístics de principis de segle XX i els bombardejos de la Guerra Civil van portar a la seva desaparició.
Llegir-ne més

Els membres de l'ens

SUBSCRIU-T'HI!

Avís legal
En compliment de la Llei de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic i de la Llei Orgànica de Protecció de Dades us informem que si no desitgeu continuar rebent el nostre butlletí informatiu, us podeu donar de baixa de la nostra base de dades a través d'aquest formulari.

Redacció:

Carrer València, 558, 6è 1è
08026 Barcelona.
Telèfon: 932 691 042
info@tornaveu.cat
www.tornaveu.cat

Consell editorial:

Director: Joan-Ramon Gordo

Gemma Aguilera, Pere Baltà, Oriol Cendra, Enric Cirici, Èric Jover, Joan Maluquer, Josep Santesmases i Josep Viana.

Correcció lingüística:
Àlvar Andrés.


Col·laboradors de TORNAVEU

CC BY NC
Els Premis Antoni Carné de l'Associacionisme Cultural Català reben la implicació de:

Fundació Antigues Caixes Catalanes BBVA CX

I la col·laboració de:

Previsora General Arç Cooperativa