Resultats de l'etiqueta Gran Orient de Catalunya

Anna Costal revela el Clavé més amagat


“És necessari crear un equip interdisciplinar per abordar una personalitat tan polièdrica com la de Josep Anselm Clavé”, ha demanat la musicòloga Anna Costal durant la Tinguda Blanca Els Cors de Clavé: una nova cultura popular, laica i republicana.
Llegir-ne més

Debat sobre la relació entre ateus i maçons


Malgrat que les relacions entre els ateus i els maçons sempre han estat bones, sovint han germinat llavors de desconfiança entre els dos col·lectius.
Llegir-ne més

La matemàtica de la història de Deulofeu aplicada al present de Catalunya


La propera tinguda blanca del Gran Orient de Catalunya, és a dir, reunió-conferència oberta a tot el públic, tractarà sobre la figura d'Alexandre Deulofeu (1903 – 1978), polític, químic, farmacèutic, escriptor, filòsof, músic, poeta.
Llegir-ne més

Per què Franco va perseguir la maçoneria?, nova Tinguda Blanca


La maçoneria fou un clar enemic a combatre pel franquisme. Els seguidors del compàs i l’escaire foren perseguits durament pel govern feixista sorgit de la guerra civil espanyola, havent d'exiliar-se o bé sent condemnats a mort  en judicis sumaríssims.
Llegir-ne més

Els premis Rossend Arús desvetllen la maçoneria a Portbou al segle XIX


Dijous 28 de setembre, a la Biblioteca Pública Arús (Passeig de sant Joan 26, de Barcelona) s'ha celebrat l'Acte de Lliurament de la Tercera Edició dels Premis Literaris Rossend Arús convocats i organitzats pel Gran Orient de Catalunya, obediència francmaçònica catalana nascuda el 1989, de tendència liberal, mixta i adogmàtica.
Llegir-ne més

La seguretat en la Catalunya independent, nova Tinguda Blanca

El debat sobre les forces armades acostuma a polaritzar posicions. La Tinguda Blanca “Quin exèrcit per a una Catalunya independent”, organitzada el 18 de setembre (19:30h) pel Gran Orient de Catalunya, vol plantejar aquesta qüestió des d’una perspectiva rigorosa i no dogmàtica.
Llegir-ne més

Nova Tinguda Blanca: la història de l'Ateneu Barcelonès

La història d’una entitat és el sumatori de totes les persones que n’han format. La prestigiosa llista de personalitats que han ostentat la presidència de l’Ateneu Barcelonès ja certifica, per sí mateixa, la importància que aquest ha tingut els darrers 150 anys en la societat catalana.
Llegir-ne més

Els Premis Rossend Arús, un estímul a l'estudi de la francmaçoneria

La història de la francmaçoneria catalana encara té molts àmbits a investigar. Desenes de perspectives esperen ser estudiades per conèixer millor un col·lectiu que ha contribuït molt decididament al progrés cultural de la Catalunya contemporània.
Llegir-ne més

Tinguda Blanca sobre el Museu Víctor Balaguer

Víctor Balaguer Cirera (Barcelona 1824 – Madrid 1901) és una d’aquestes figures grandioses que el temps arracona en el més immerescut dels oblits.
Llegir-ne més

La maçoneria i el franquisme

Qui no recorda el general Franco acusant la francmaçoneria com a responsable de tot tipus de conspiracions contra el seu règim autoritari? La fixació del dictador feixista contra els maçons fou una constant des dels mateixos inicis del règim.
Llegir-ne més