Resultats de l'etiqueta Gran Orient de Catalunya

Els premis Rossend Arús desvetllen la maçoneria a Portbou al segle XIX


Dijous 28 de setembre, a la Biblioteca Pública Arús (Passeig de sant Joan 26, de Barcelona) s'ha celebrat l'Acte de Lliurament de la Tercera Edició dels Premis Literaris Rossend Arús convocats i organitzats pel Gran Orient de Catalunya, obediència francmaçònica catalana nascuda el 1989, de tendència liberal, mixta i adogmàtica.
Llegir-ne més

La seguretat en la Catalunya independent, nova Tinguda Blanca

El debat sobre les forces armades acostuma a polaritzar posicions. La Tinguda Blanca “Quin exèrcit per a una Catalunya independent”, organitzada el 18 de setembre (19:30h) pel Gran Orient de Catalunya, vol plantejar aquesta qüestió des d’una perspectiva rigorosa i no dogmàtica.
Llegir-ne més

Nova Tinguda Blanca: la història de l'Ateneu Barcelonès

La història d’una entitat és el sumatori de totes les persones que n’han format. La prestigiosa llista de personalitats que han ostentat la presidència de l’Ateneu Barcelonès ja certifica, per sí mateixa, la importància que aquest ha tingut els darrers 150 anys en la societat catalana.
Llegir-ne més

Tinguda Blanca sobre el Museu Víctor Balaguer

Víctor Balaguer Cirera (Barcelona 1824 – Madrid 1901) és una d’aquestes figures grandioses que el temps arracona en el més immerescut dels oblits.
Llegir-ne més

La maçoneria i el franquisme

Qui no recorda el general Franco acusant la francmaçoneria com a responsable de tot tipus de conspiracions contra el seu règim autoritari? La fixació del dictador feixista contra els maçons fou una constant des dels mateixos inicis del règim.
Llegir-ne més