Resultats de l'etiqueta Federació Catalana de Societats Musicals

El 17è festival de bandes fusionarà diverses sonoritats catalanes


Eixamplar l'univers sonor de les bandes de música i mostrar la transversalitat d'una manifestació cultural com les bandes o societats musicals seran un dels objectius del 17è Festival de bandes que se celebrarà diumenge 24 de juny a l'Auditori de Barcelona a les 18:30h.
Llegir-ne més

Un centenar de cantaires actuaran a l’Ateneu de Cerdanyola


L'Ateneu de Cerdanyola acollirà la 9a Trobada de Corals organitzada per l'Agrupació Musical de Cerdanyola del Vallès el proper 21 d'abril de 2018 a les 18:00.
Llegir-ne més

S'obre el període per enviar partitures per al 5è concurs Josep Maria Lleixà


La Federació Catalana de Societats Musicals (FCSM) convoca el 4t Concurs de Composició per a Banda Simfònica "Josep Maria Lleixà Subirats".
Llegir-ne més

Kabel Quartet, quatre saxos que sorprendran Potries


Les societats musicals, o bandes de música, com prefereixin, comporten la unió de diversos músics, per això no és d'extranyar que d'una banda com l'Agrupació Musical de Cerdanyola del vallès sorgeixin grups com els Kabel Quartet, una formació de cambra formada per saxofons que dissabte 3 de febrer a les 13h actuarà dins les festes del Porrat de Sant Blai al poble de Potries, a la comarca de la Safor, al País Valencià, a la plaça del Cup-Mercat gastronòmic.
Llegir-ne més

Les bandes de música al Som Cultura Popular: conferències i una actuació


La Federació Catalana de Societats Musicals oferirà el seu vessant més educatiu amb la participació en dues conferències a la mostra de cultura popular Som Cultura Popular, del 25 al 28 de gener al recinte Fabra i Coats del barri de Sant Andreu de Barcelona.
Llegir-ne més

El quintet Ars Nova V actuarà al País Valencià


El quintet de vent Ars Nova V actua divendres 22 de desembre dins la Festa Major de Vallada, de la comarca de La Costera, al País Valencià.
Llegir-ne més

La banda i coral de Cerdanyola aproparan Viena en un concert solidari per Cap d'Any


L’Agrupació Musical de Cerdanyola del Vallès (AMCV) celebra el seu habitual concert de Cap d'Any.
Llegir-ne més

La Banda de Tortosa commemora el seu 75e aniversari en un concert per Santa Cecília


La Banda Municipal de Tortosa ofereix el seu concert en honor a Santa Cecília, patrona de la música, el dissabte 25 de novembre a les 18h, al Teatre Auditori Felip Pedrell, de Tortosa.
Llegir-ne més

Millorar la principal eina d’un director de banda


"A la vida hi ha tres coses que són difícils que acabin bé: una relació de parella, una guerra i un compàs d'amalgama", comenta el director de música Miguel Etchegoncelay, i també mestre de directors.
Llegir-ne més

El Teatre Auditori de l’Hospitalet de l’Infant acull una classe magistral per a directors de banda


Els directors de les bandes de la Federació Catalana de Societats Musicals (FCSM) rebran, dissabte 4 de novembre, una classe magistral a càrrec del compositor i director argentí Miguel Etchegoncelay, un expert de ressò mundial en la formació de direcció orquestral a França, país on s’ha establert, i a països europeus com Alemanya, Itàlia o Suïssa.
Llegir-ne més

La trobada anual reivindica les bandes com a peça del patrimoni cultural


L'ambient festiu entorn de les societats musicals ha dominat tota la jornada del dissabte 14 d'octubre a Amposta, on ha tingut lloc la 36a Trobada de Bandes de Música de Catalunya.
Llegir-ne més

La 36a Trobada de Bandes commemora el centenari de la Fila


Hi ha un esdeveniment que aplega totes les bandes de música d'arreu del país, i és la Trobada Anual de Bandes de Catalunya, que enguany se celebra dissabte 14 d'octubre a Amposta.
Llegir-ne més

Les bandes de musica, presents a la Fira Mediterrània


Possiblement el dia més festiu de la setmana, diumenge, serà celebrat com cal a la 20a Fira Mediterrània de Manresa amb diversos concerts que aportaran tota la riquesa musical de les bandes de música.
Llegir-ne més

La Banda Municipal de Tortosa porta 75 anys d’experiència a la UCE


Dins de la programació de la 49a Universitat Catalana d’Estiu (UCE), celebrada del 16 al 23 d’agost, la nit del dissabte 19 d’agost va acollir el concert de la Banda de la FCSM&Banda Municipal de Tortosa, amb un ple total de les localitats del gimnàs del Liceu Renouvier, seu de la UCE.
Llegir-ne més

Bandes als Ateneus, una programació estable de concerts a Barcelona

P { margin-bottom: 0.21cm; }

A partir del 24 de setembre i fins al 10 de setembre quatre ateneus de Barcelona programaran concerts de tres bandes barcelonines.
Llegir-ne més

L'Auditori acull el 16è Festival de Bandes de Música de Catalunya


L’Auditori de Barcelona acollirà diumenge 9 de juliol a les 18.30h el 16è Festival de Bandes de Música Catalunya, que enguany comptarà amb l’Agrupació Musical de Camarles, l’Escola i Banda de Música “la Ginesta” de Ginestar i la Societat Musical la Unió Filharmònica d’Amposta “la Fila”.
Llegir-ne més

Disney, protagonista del concert de la Banda Simfònica Manyanet Sant Andreu


La capacitat de la factoria Disney de generar somnis (i també malsons, i com a mostra la mare de bambi) és intacta.
Llegir-ne més

La Fila prepara una trobada de bandes juvenils plena de música i humor


Dissabte 3 de juny, a l'Auditori de la Unió Filharmònica d'Amposta tindrà lloc a les 17h la 19a Trobada de Bandes Juvenils de Catalunya Ciutat d'Amposta.
Llegir-ne més

Convocat el 4t Concurs de composició per a bandes Josep M. Lleixà


La Federació Catalana de Societats Musicals (FCSM) convoca la 4a edició del Concurs de composició per a banda simfònica Josep Maria Lleixà Subirats, que premiarà una partitura inèdita que s’estrenarà en el marc dels actes de celebració del Centenari de la Societat Musical de La Unió Filharmònica d’Amposta, que serà l’encarregada de la interpretació al seu Auditori.
Llegir-ne més

La Festa Catalana, amb sabor de jota ebrenca


Dissabte 20 de maig a l’Aviguda Catedral, en el que serà el tercer cap de setmana de la Festa Catalana, a les 11:30h s’oferirà un concert de la Banda de Música de Benissanet, que actuarà la Banda FCSM&Benissanet, denominació que s’obté quan a la Banda de la Federació Catalana de Societats Musicals a la qual s’incorporen músics provinents de la resta de formacions de tot el país, en aquest cas de la Banda de Benissanet.
Llegir-ne més

La Banda Simfònica Pare Manyanet homenatja el cinema

Què seria del cinema sense les bandes sonores, capaces de subratllar i amplificar els sentiments mostrats a la pantalla? Enguany són diverses les iniciatives que plantegen la unió del visionat d'una pel·lícula amb la música en directe a càrrec d'una orquestra.
Llegir-ne més

Les societats musicals formen part de l’Acadèmia Catalana de la Música

 
L’Acadèmia Catalana de la Música va néixer a finals del 2012 amb certes reticències del sector.
Llegir-ne més

La Federació Catalana de Societats Musicals viatja a Palma de Mallorca

Una cinquantena de músics de la Federació Catalana de Societats Musicals (FCSM) es van desplaçar a Palma de Mallorca per assistir al 23è festival Estatal de Bandes de Músiques Federades, celebrat dilluns 5 de desembre al Teatre Principal de Palma.
Llegir-ne més