Resultats de l'etiqueta Falles del Pirineu

30 anys i retrobament dels fallaires de les Valls d'Andorra

La cremada de falles a Andorra aquest any ha tingut una significació especial. Per dues raons. D'una banda pel fet que ha fet 30 anys des que un grup de joves d'Andorra la Vella van revifar la tradició fallaire que estava en vies d'extinció i només se celebrava en cercles familiars i íntims.
Llegir-ne més

30 anys mantenint la flama ben viva

Era molt difícil de preveure, quan es recuperaren les falles del Pirineu l’any 1987, que 30 anys més tard aquesta celebració gairebé oblidada gaudiria de tan bona salut.
Llegir-ne més

El llibre ‘Les falles del Pirineu’ proposa un viatge pels contrastos de la festa


Dimarts 17 de gener, coincidint amb la festivitat de Sant Antoni i amb la tradicional escudella al carrer oferta per la Confraria d'Escudellaires d'Andorra la Vella, l'Associació de Fallaires d'Andorra la Vella amb la col·laboració de la llibreria la Puça va organitzar la presentació del llibre 'Les falles al Pirineu.
Llegir-ne més

Les Festes del Foc del Solstici, un any de reconeixement internacional 

 L’1 de desembre de 2015, en una sessió a Namíbia, la UNESCO inscrivia les festes del foc del Solstici d'Hivern dels Pirineus com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat.
Llegir-ne més

Les Falles del Pirineu fan el gran salt amb el segell UNESCO

El desembre del 2015, les falles del Pirineu eren declarades Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat.
Llegir-ne més

Taller de falles tradicionals a la Comella

L'únic lloc on es podran veure cremar falles tradicionals la nit de Sant Joan és a la placeta del Puial a l'inici de la festa.
Llegir-ne més

Andorra la Vella: un mes sencer amb falles

Comença un mes intens per als fallaires d'Andorra la Vella. Com cada any, el juny l'Associació de Fallaires d'Andorra la Vella intensifica l'activitat de cara a l'organització de la cremada de la Nit de Sant Joan i els diferents actes previs que s'hi celebren.
Llegir-ne més

El dia després del reconeixement de la UNESCO

El cap de setmana 16 i 17 d'abril es va celebrar a Andorra la Vella la 8a Trobada de Fallaires del Pirineu que va comptar amb la presència de representants dels diferents territoris amb tradició fallaire del sud de França, Aragó, Catalunya i Andorra, que, entre d’altres aspectes van debatre com els ha influït el reconeixement de la UNESCO.
Llegir-ne més

Conèixer a fons les Festes del Foc del Pirineu

L'1 de desembre, la UNESCO ha declarat la tradició d'origen ancestral de les Festes de Foc del Pirineu com a element del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat.
Llegir-ne més

Les falles del Pirineu, patrimoni de la humanitat

La UNESCO, a través del seu Comitè Intergovernamental de Salvaguarda del Patrimoni, ha inscrit Les Festes del Foc del Solstici d’Estiu als Pirineus en la seva Llista Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat.
Llegir-ne més

Cròniques des de Namíbia (3)

Menys calor i menys cues. Comencem millor la segona jornada que comença amb una exposició a càrrec de Cécile Duvelle, secretària de la Convenció per a la Salvaguarda del PCI, sobre els comptes i l’aplicació dels fons del PCI.
Llegir-ne més

Els membres de l'ens

SUBSCRIU-T'HI!

Avís legal
En compliment de la Llei de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic i de la Llei Orgànica de Protecció de Dades us informem que si no desitgeu continuar rebent el nostre butlletí informatiu, us podeu donar de baixa de la nostra base de dades a través d'aquest formulari.

Redacció:

Carrer València, 558, 6è 1è
08026 Barcelona.
Telèfon: 932 691 042
info@tornaveu.cat
www.tornaveu.cat

Consell editorial:

Director: Joan-Ramon Gordo

Gemma Aguilera, Pere Baltà, Oriol Cendra, Enric Cirici, Èric Jover, Joan Maluquer, Josep Santesmases i Josep Viana.

Correcció lingüística:
Àlvar Andrés.


Col·laboradors de TORNAVEU

CC BY NC
Els Premis Antoni Carné de l'Associacionisme Cultural Català reben la implicació de:

Fundació Antigues Caixes Catalanes BBVA CX

I la col·laboració de:

Previsora General Damm Arç Cooperativa fcc

L'Ens de l'Associacionisme Cultural Català, editor de Tornaveu, ha rebut l'ajut de: