Resultats de l'etiqueta Esbart Catala de Dansaires

Què ballen els catalans del segle XXI?


L’Esbart Català de Dansaires afronta l’equador del projecte d’Inventari de Danses Vives de Catalunya, que des de la primavera del 2016 ja ha catalogat 500 danses que es ballen arreu de Catalunya.
Llegir-ne més

Totes les danses vives catalanes

La presentació de l’Inventari de danses vives de Catalunya a La Casa dels Entremesos (4 de febrer) brindà l’excusa perfecte per reflexionar sobre el patrimoni cultural immaterial català.
Llegir-ne més

Què ballen al meu poble? 

Balls de festa major, balls de Carnaval, balls amb bastons, amb cercolets, amb morratxes, en parelles, d’homes, d’infants, balls parlats, balls rodons… L’Inventari de Danses Vives de Catalunya (IPCIDV), impulsat per l’Esbart Català de Dansaires, vol catalogar totes les danses vives que s’escampen arreu del territori català.
Llegir-ne més

L’Esbart més solidari, amb la Marató de TV3


L’Esbart Català de Dansaires celebra el proper 26 de novembre la seva gran cita anual, l’any en què es compleixen 108 anys de la seva fundació.
Llegir-ne més

Posar a prova la coordinació: ball i castanyoles

Seríeu capaços de moure els peus, els braços i les mans, és a dir, ballar, i alhora tocar les castanyoles? No és gens fàcil! Però és una pràctica molt arrelada a Catalunya, sobretot en el ball de les gitanes del Vallès.
Llegir-ne més

La formació del vestit típic català i l’Esbart Català de Dansaires

D’on ve el vestit típic català? El vestit que actualment en els homes associem amb l’armilla, la faixa, el calçó i en les dones, amb les bruses, les faldes, els enagos o la ret per al cabell era la vestimenta habitual en el segle XVIII.
Llegir-ne més

El patrimoni musical de l’Esbart Català de Dansaires, totalment digitalitzat

 Més d’un segle de vida, i més d’un segle de patrimoni musical acumulat que corria el risc de perdre’s en el record dels músics i dels arxius de paper de l’Esbart Català de Dansaires, ara ha quedat totalment salvaguardat en format digital.
Llegir-ne més

L'Esbart Català de Dansaires presenta un manual del ball de bastons

L’Esbart Català de Dansaires presenta el Manual de descripció coreogràfica de balls de bastons,  la darrera publicació de l’entitat, de les autores Montserrat Garrich, Anna Vinyoles i Insa i Núria Vinyoles i Insa, les tres sòcies de l’Esbart i bastoneres des de fa anys.
Llegir-ne més

Arxiu i Biblioteca de Dansa Tradicional Catalana de l’Esbart Català de Dansaires.

L'Esbart Català de Dansaires es va fundar a Barcelona el dia 8 de juliol de 1908. Els seus objectius fundacionals són la recopilació d’informació i documentació de dansa tradicional catalana amb entrevistes, treballs de camp, buidats de monografies i de publicacions periòdiques, etcètera, l’estudi d'aquesta informació i documentació i la divulgació de la dansa tradicional catalana mitjançant diverses activitats: les mostres de dansa tradicional fetes per les seccions de balladors de l'entitat; la participació a congressos, jornades, els cursos de dansa, la publicació de llibres o enregistraments sonors, articles, .
Llegir-ne més

Els membres de l'ens

SUBSCRIU-T'HI!

Avís legal
En compliment de la Llei de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic i de la Llei Orgànica de Protecció de Dades us informem que si no desitgeu continuar rebent el nostre butlletí informatiu, us podeu donar de baixa de la nostra base de dades a través d'aquest formulari.

Redacció:

Carrer València, 558, 6è 1è
08026 Barcelona.
Telèfon: 932 691 042
info@tornaveu.cat
www.tornaveu.cat

Consell editorial:

Director: Joan-Ramon Gordo

Gemma Aguilera, Pere Baltà, Oriol Cendra, Enric Cirici, Èric Jover, Joan Maluquer, Josep Santesmases i Josep Viana.

Correcció lingüística:
Àlvar Andrés.


Col·laboradors de TORNAVEU

CC BY NC
Els Premis Antoni Carné de l'Associacionisme Cultural Català reben la implicació de:

Fundació Antigues Caixes Catalanes BBVA CX

I la col·laboració de:

Previsora General Damm Arç Cooperativa fcc

L'Ens de l'Associacionisme Cultural Català, editor de Tornaveu, ha rebut l'ajut de: