Resultats de l'etiqueta Eivissa

Nova vida a les caramelles de Pasqua d’Eivissa

Des del Diumenge de Resurrecció, 16 d'abril, fins al dissabte 29 d'abril, 6 esglésies d'Eivissa hauran acollit cants de caramelles, una tradició que es creu que es podria deure a la influència àrab, ja que pel tipus d'estructura musical el cant, que cada dos versos es fa un redoblat, seria d'origen magrebí, tal com s'exposa a la pàgina web de la Colla Can Bonet.
Llegir-ne més

La dona centrarà les 17es Jornades de Cultura Popular de les Illes Pitiüses


Les jornades de Cultura Popular de les Illes Pitiüses celebren la seva 17a edició i ho fan centrant-se amb la dona, "com a identitat pròpia i part de la vida i cultura de les illes, de manera que aquest tema encaixa dins la Cultura Popular que vol difondre la federació", exposa Maria Marí, presidenta de la Federació de Colles de Ball i Cultura Popular d'Eivissa i Formentera, entitat organitzadora de les jornades.
Llegir-ne més

La Colla de Can Bonet obre una finestra al món digital


Mantenir viva la cultura popular, la seva història i el seu arrelament a la gent i al carrer, però alhora, no tancar portes a la seva expansió i a les eines tecnològiques que permeten la seva difusió tant al territori natural com més enllà.
Llegir-ne més

La revista Eivissa dedica un número als desapareguts Marià Villangómez i Joan Marí Cardona

La publicació, nascuda el març de 1944 en el marc de la Societat Cultural Ebusus, fa una retrospectiva en ocasió del desè aniversari de la desaparició de dos il·lustres eivissencs: Marià Villangómez i Joan Marí Cardona.
Llegir-ne més

L'Associació 8 d'Agost

Reproduïm un capítol del text que sobre “Associacionisme i cultura popular a Eivissa i Formentera” Bernat Joan i Marí ha realitzat i que properament es publicarà a la revista de nou format “CANEMÀS, revista de pensament associatiu”, publicació editada per l’Ens de Comunicació Associativa.
Llegir-ne més

Contactes amb el teixit associatiu eivissenc

Aquests contactes s’iniciaren a partir de la participació de Jordi Serapio, Vicent Marí i Pep Colomar a la Universitat Catalana d’Estiu de Prada de Conflent 2011 on realitzaren un taller sobre la xirimia eivissenca.
Llegir-ne més

Els membres de l'ens

SUBSCRIU-T'HI!

Avís legal
En compliment de la Llei de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic i de la Llei Orgànica de Protecció de Dades us informem que si no desitgeu continuar rebent el nostre butlletí informatiu, us podeu donar de baixa de la nostra base de dades a través d'aquest formulari.

<

Redacció:

Carrer València, 558, 6è 1è
08026 Barcelona.
Telèfon: 932 691 042
info@tornaveu.cat
www.tornaveu.cat

Consell editorial:

Director: Joan-Ramon Gordo

Gemma Aguilera, Pere Baltà, Oriol Cendra, Enric Cirici, Èric Jover, Joan Maluquer, Josep Santesmases i Josep Viana.

Correcció lingüística:
Àlvar Andrés.


Col·laboradors de TORNAVEU

CC BY NC
Els Premis Antoni Carné de l'Associacionisme Cultural Català reben la implicació de:

Fundació Antigues Caixes Catalanes BBVA CX

I la col·laboració de:

Previsora General Damm Arç Cooperativa fcc

L'Ens de l'Associacionisme Cultural Català, editor de Tornaveu, ha rebut l'ajut de: