Resultats de l'etiqueta Centres Estudi de Parla Catalana

El territori, peça clau de la identitat de país, a debat


Com és el nostre territori, quins valors transmet, quina significació política pot tenir i com ha determinat la forma d'organització i de vida dels catalans i de Catalunya com a país? Per què aquesta terra és tan diversa i canvia de fesomia en només uns pocs quilòmetres? I com la cultura determina la modificació o preservació d'aquest paisatge? Són preguntes la resposta a les quals està en constant transformació i és matèria d'estudi arreu del país.
Llegir-ne més

Recursos i patrimoni, debat del 10è Congrés de la CCEPC

La Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana celebrarà el seu desè congrés a Manresa (Plaça de l'Om) el cap de setmana del 21 i 23 d’octubre.
Llegir-ne més

Quan la literatura i el paisatge dialoguen

L’exposició Patrimoni oblidat, memòria literària posa en relació elements patrimonials, ja desapareguts, abandonats o que han experimentat grans canvis (no sempre negatius), amb textos literaris que s’hi ha referit.
Llegir-ne més

L'Espai Despuig debatrà sobre els reptes culturals actuals

El proper 14 de novembre de 2015, a l’espai Miquel Mateu del Centre de Turisme Cultural Sant Domènec de Peralada, se celebrarà la novena edició de l’Espai Despuig, amb el títol Oportunitats i reptes del món cultural en el context actual, organitzat per l’Institut Ramon Muntaner, l’Ajuntament de Peralada i l’Institut d’Estudis Empordanesos, amb el suport de la Fundació Josep Irla.
Llegir-ne més

La Coordinadora de Centres d’Estudi de Parla Catalana, en contra d'Eurovegas

Segons els impulsors, la instauració d’aquest projecte suposaria “el trencament de l’equilibri territorial aconseguit a través de lluites i acords”, ja que l’ocupació de 800 hectàrees comportaria la destrucció de zones agràries protegides de la Vall Baixa i del Delta del Llobregat, així com dels aqüífers del delta, reserva d’aigua de la conurbació barcelonina.
Llegir-ne més

Activitats en directe

Associació: Unió de diverses persones, vinculades jurídicament, per a l’obtenció d’un fi.

Permeteu-me que comenci amb aquesta definició, extreta del diccionari de l’IEC, per afirmar, d’entrada, que tots/es els que formem part d’una associació (en el nostre cas cultural), ho fem per afinitats i/o interessos al voltant d’una sèrie d’activitats que troben en el marc d’una entitat el lloc ideal per a desenvolupar-se.
Llegir-ne més

Els membres de l'ens

SUBSCRIU-T'HI!

Avís legal
En compliment de la Llei de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic i de la Llei Orgànica de Protecció de Dades us informem que si no desitgeu continuar rebent el nostre butlletí informatiu, us podeu donar de baixa de la nostra base de dades a través d'aquest formulari.

Redacció:

Carrer València, 558, 6è 1è
08026 Barcelona.
Telèfon: 932 691 042
info@tornaveu.cat
www.tornaveu.cat

Consell editorial:

Director: Joan-Ramon Gordo

Gemma Aguilera, Pere Baltà, Oriol Cendra, Enric Cirici, Èric Jover, Joan Maluquer, Josep Santesmases i Josep Viana.

Correcció lingüística:
Àlvar Andrés.


Col·laboradors de TORNAVEU

CC BY NC
Els Premis Antoni Carné de l'Associacionisme Cultural Català reben la implicació de:

Fundació Antigues Caixes Catalanes BBVA CX

I la col·laboració de:

Previsora General Arç Cooperativa