Resultats de l'etiqueta Agrupacio de Colles de Geganters de Cata

Sardanes i Gegants, dues manifestacions agermanades

Maragall deia: "La sardana és de la dansa més bella de totes danses que es fan i es desfan". Per altra banda, Amades escrivia: "De totes les velles imatges que han pres estat en l'ànima del poble, no n'hi ha cap que pugui igualar-se a la dels gegants".
Llegir-ne més

Valentí Serra: “Els gegants aspiren al reconeixement de la UNESCO”

Valentí Serra ha estat escollit recentment president de l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya.
Llegir-ne més

L’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya, declarada Entitat d’Interès Cultural

 El Govern ha acordat declarar la Federació Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya com a Entitat d’Interès Cultural.
Llegir-ne més

Gegants, patrimoni i festa 

Tot apunt a Barcelona per acollir el 27 de novembre la sisena sessió del Congrés d’Imatgeria Festiva País Gegant al CaixaForum de Barcelona, amb una jornada que abordarà els gegants com a eix central del nostre patrimoni i les nostres festes.
Llegir-ne més

El ball o l'ànima dels gegants, a la propera sessió del País Gegant

Badalona serà la seu de la propera sessió del Congrés d’Imatgeria Festiva País Gegant el pròxim 22 d’octubre.
Llegir-ne més

Llinars del Vallès acull la gran cita del món geganter

Geganters, i tota la sèrie de persones, entitats, empreses, artesans, luthiers, llibreters músics i, en general, amants de la cultura gegantera tenen una cita en la 10a Fira del Món Geganter a Llinars del Vallès, el cap de setmana del 17 i 18 de setembre.
Llegir-ne més

De full informatiu a revista de referència de la imatgeria festiva

La revista Gegants, editada per l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya i que celebra els seus 30 anys d’existència, és un exemple de com la suma d’equilibris entre diverses tendències i opcions han fet que la publicació tingui una personalitat pròpia.
Llegir-ne més

Els Gegants a l’escola, un exemple de cultura popular a les aules

La Comissió Educativa de L’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya presenta Gegants a l’Escola, un projecte interdisciplinari que adapta la realitat del fet geganter a les diferents matèries dels alumnes de primària.
Llegir-ne més

Deu colles competiran per qui fa ballar millor els seus gegants

El proper diumenge, 5 de juny, al matí, l'Antiga Fàbrica d'Estrella Damm, a Barcelona, serà la seu del I Concurs Nacional de Balls de Gegants a Catalunya.
Llegir-ne més

Es presenta el I Concurs Nacional de Balls de Gegants

L'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya organitza, el diumenge 5 de juny al matí a l'Antiga Fàbrica d'Estrella Damm (Barcelona), el seu primer concurs de balls de gegants a Catalunya.
Llegir-ne més

Els Gegants Centenaris seran patrimoni cultural

Per què un retaule gòtic és considerat patrimoni cultural que cal protegir, i està sotmès a un control de qualitat si s’ha de restaurar, i un gegant de més d’un segle de vida no té cap protecció? A partir d’aquesta reflexió, un equip d’experts han tirat endavant el Catàleg de Gegants Centenaris de Catalunya, editat pel Departament de Cultura de la Generalitat i amb el suport de l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya, “un pas imprescindible per poder catalogar aquest patrimoni i donar-li la protecció necessària”, explica en Jan Grau, un dels autors del projecte, que ha coordinat en Lluís Ardèvol.
Llegir-ne més

No et perdis ni un acte geganter!

L'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya ha editat el calendari d'activitats de l'any 2016, que inclou més d'un miler d'activitats, confeccionat a partir de la col·laboració de les colles associades i de manera conjunta amb la Coordinadora de Geganters de Barcelona.
Llegir-ne més

Un espectacle inèdit de gegants sobre gel a la 9a Fira del Món Geganter

El proper cap de setmana del 9 i 10 de maig, Puigcerdà acollirà la 9a Fira del Món Geganter, la gran fira per als geganters que organitza anualment l'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya en una ciutat diferent del territori.
Llegir-ne més

​S’editen en llibre tots els dibuixos de ‘Kap’ a la revista Gegants

 El llibre ‘Kap, 15 anys Gegants’ reuneix les il·lustracions del ninotaire Jaume Capdevila a la revista ‘Gegants’, editada trimestralment per l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya.
Llegir-ne més

La revista 'Gegants' guardonada pels Premis APPEC de revistes en català

L’encarregat de rebre el guardó fou el president de l’Agrupació, David Roy. En el seu discurs d’agraïment, Roy tingué un grat record per tota la gent que ha format part de l’Agrupació al llarg de tota la seva història i del propi consell de redacció de la revista.
Llegir-ne més

Des dels ulls dels gegants

La realitat canvia en funció de les perspectives. El gegantisme és un bon exemple. Cada any, milers de persones surten als carrers de Catalunya per aixecar el cap i gaudir d’aquests colossos.
Llegir-ne més

L’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya inaugura nova seu

L’acte començarà a les 19h amb una passejada dels gegants en Treball i na Cultura, des de l’Auditori de Sant Feliu de Llobregat fins la nova seu.
Llegir-ne més

Participa al XIè Concurs Nacional de Fotografia 'El fet geganter'!

Es poden lliurar les fotografies fins el dia 11 de novembre a la seu de l’Agrupació. El jurat es reunirà el dia 18 de novembre a Sant Feliu de Llobregat, per donar el seu veredicte, que es farà públic.
Llegir-ne més

Els membres de l'ens

SUBSCRIU-T'HI!

Avís legal
En compliment de la Llei de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic i de la Llei Orgànica de Protecció de Dades us informem que si no desitgeu continuar rebent el nostre butlletí informatiu, us podeu donar de baixa de la nostra base de dades a través d'aquest formulari.

Redacció:

Carrer València, 558, 6è 1è
08026 Barcelona.
Telèfon: 932 691 042
info@tornaveu.cat
www.tornaveu.cat

Consell editorial:

Director: Joan-Ramon Gordo

Gemma Aguilera, Pere Baltà, Oriol Cendra, Enric Cirici, Èric Jover, Joan Maluquer, Josep Santesmases i Josep Viana.

Correcció lingüística:
Àlvar Andrés.


Col·laboradors de TORNAVEU

CC BY NC
Els Premis Antoni Carné de l'Associacionisme Cultural Català reben la implicació de:

Fundació Antigues Caixes Catalanes BBVA CX

I la col·laboració de:

Previsora General Damm Arç Cooperativa fcc

L'Ens de l'Associacionisme Cultural Català, editor de Tornaveu, ha rebut l'ajut de: