Resultats de l'etiqueta Adifolk

L'Aplec Internacional ha celebrat el seu tret de sortida a Manresa


Ni els pronòstics adversos ni la pluja amb què finalment es van fer realitat les prediccions han pogut contra el tret de sortida del 31è Aplec Internacional, que es va celebrar a Manresa, dissabte 12 de maig.
Llegir-ne més

Tret de sortida de l’Aplec d’Adifolk a Manresa


Cada any, un tast de la nostra cultura popular i tradicional, encapçalada per la dansa més emblemàtica, la sardana, viatja fora del país per demostrar que els elements tradicionals es poden adaptar a la modernitat i que es troben en constant evolució.
Llegir-ne més

El Capgròs d’Adifolk es presenta en societat


Ja està a punt, esperant el dia de la seva presentació en societat. Serà el 12 de maig, en el marc dels actes inaugurals del 31è Aplec Internacional d'Adifolk, que tindrà lloc a Manresa, Capital de la Cultura Catalana 2018.
Llegir-ne més

Un Aplec Internacional excepcional: ponts de cultura entre Amèrica i Catalunya


El 2018 serà un any molt especial per a l'Aplec Internacional de l'Adifolk, amb una trajectòria de tres dècades.
Llegir-ne més

Els participants del 31è Aplec Internacional a Washington


És la mostra folklòrica més important de tot el món, i la cultura popular catalana és enguany la principal convida.
Llegir-ne més

Obertes les inscripcions de la Diada d'Adifolk a Perpinyà


Des de fa trenta anys, l’Associació per a la Difusió del Folklore (ADIFOLK) treballa perseverantment per projectar internacionalment la cultura popular catalana.
Llegir-ne més

La cultura popular catalana, rumb a Washington


La  31a edició de l’Aplec Internacional serà la primera que se celebri fora de les fronteres europees.
Llegir-ne més

L’Aplec Internacional, una experiència vivencial per al públic americà

La història de l'Aplec Internacional d'Adifolk es remunta a l'any 1988, quan naixia aquesta iniciativa amb l'objectiu de donar a conèixer a arreu d'Europa la cultura popular catalana.
Llegir-ne més

Adifolk: El folklore d'arreu del món recorre el país


Amb el lema Les danses dels pobles pel nostre poble, les Jornades Internacionals Folklòriques de Catalunya, que se celebren entre el 14 i el 25 de setembre, arriben enguany a la seva 45a edició amb el bagatge d'anys voltant el país per escampar l'esperit de la cultura d'arreu del món a tots els racons de Catalunya.
Llegir-ne més

La Festa Catalana reprèn les seves actuacions


La festa Catalana recupera el seu programa després d’anul·lar l’actuació de dissabte 19 d’agost, amb motiu de dol pels atemptats terroristes del 17 d’agost a Barcelona i  Cambrils.
Llegir-ne més

La banda de l'Aldea oferirà el concert inaugural de la Diada a Perpinyà


La banda FCSM&Associació Musical Verge dels Prats de l'Aldea inaugurarà la Diada d'Adifolk a Perpinyà (DAP) amb un concert divendres a les 21h a la plaça de la Catedral de Perpinyà.
Llegir-ne més

La cultura popular catalana es reunirà a Perpinyà


Divendres 28 i dissabte 29 de juliol se celebrarà la Diada d'Adifolk a Perpinyà (DAP) i aplegarà una trentena de grups de cultura popular catalana que ompliran els carrers de la capital del Rosselló i de la Catalunya Nord.
Llegir-ne més

Ostrava reafirma el nou model de l'Aplec Internacional d'Adifolk


Del 30 de juny al 2 de juliol la ciutat d'Ostrava, a la República Txeca ha viscut la 31a edició de l'Aplec Internacional, iniciativa organitzada per l'associació Adifolk que programa diverses actuacions de les diferents manifestacions de la cultura popular catalana cada any a una ciutat del món.
Llegir-ne més

Neix la Diada d'Adifolk a Perpinyà

Perpinyà fou un dels principals centres acadèmics i comercials de la Corona d’Aragó. I malgrat que ja fa més de 350 anys que el Tractat de Pirineus escapçà la Catalunya ultra pirinenca del Principat, sempre han persistit les mostres d’agermanament entre ambdós territoris.
Llegir-ne més

La difusió internacional de la cultura popular catalana, més fàcil

Excel·lent notícia per a la difusió internacional de la cultura popular. Mitjançant l’acord firmat entre l’Associació per la Difusió del Folklore (ADIFOLK) i la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), aquesta es compromet a difondre les activitats programades en relació a l’Aplec Internacional, les Jornades Folklòriques de Catalunya i la Diada d’ADIFOLK a Perpinyà durant un període de dos anys.
Llegir-ne més

L'Aplec Internacional omplirà Ostrava de color


Divendres 10 de febrer al Palau Moja de Barcelona s'ha presentat la 30a edició de l'Aplec Internacional, que se celebrarà a Ostrava, República Txeca, el cap de setmana del 30 de juny a l'1 i 2 de juliol.
Llegir-ne més

La cultura popular catalana envairà els carrers de la ciutat txeca d’Ostrava 

Els propers 30 de juny i 1 de juliol la ciutat d’Ostrava, a la República Txeca, es convertirà en la capital de la cultura popular catalana.
Llegir-ne més

Perpinyà esdevindrà seu de la DAP 2017-Mostra de Cultura Popular Catalana 

 La cultura popular catalana tindrà una finestra permanent a Perpinyà. Aquesta ciutat de la Catalunya Nord acollirà la Diada ADIFOLK de Perpinyà (DAP) 2017-Mostra de Cultura Popular Catalana, un nou projecte de difusió del nostre folklore que ha nascut arran de l’èxit del darrer Aplec Internacional organitzat per d’Adifolk, i que tindrà lloc el darrer cap de setmana del mes de juliol del 2017, amb vocació de continuar tots els anys.
Llegir-ne més

Recta final de les Jornades Internacionals Folklòriques

Adifolk, Associació per a la Difusió del Folklore, organitza des de l'any 1972 a Barcelona les Jornades Internacionals Folklòriques.
Llegir-ne més

El festival de les danses dels pobles per als pobles

Les Jornades Internacionals Folklòriques (JIFs), organitzades per Adifolk (Associació per a la Difusió del Folklore), són un festival atípic.
Llegir-ne més

Adifolk anuncia que el 30è Aplec se celebrarà a la República Txeca

 L’anunci s’ha realitzat, dissabte 30 de juliol, segon dia de la celebració de l’Aplec Internacional a Perpinyà, el més gran de la història, amb més de 2.
Llegir-ne més

Perpinyà acull l’Aplec Internacional més nombrós

El cap de setmana del 29 de juliol, divendres, al diumenge 31 de juliol, Perpinyà esdevindrà la capital de la cultura popular catalana, ja que és la ciutat que acull la 29ª edició de l’Aplec Internacional.
Llegir-ne més

L'Aplec Internacional més nombrós presenta programa

Noranta grups de diverses manifestacions de la cultura popular catalana ompliran Perpinyà el cap de setmana del divendres 29 de juliol al diumenge 31.
Llegir-ne més

Més de noranta grups participaran a l’Aplec Internacional de Perpinyà

Adifolk (Associació per a la Difusió del Folklore) presenta la llista dels grups que participaran en l'Aplec Internacional, la 29a edició del qual se celebrarà a Perpinyà el 30 i 31 de juliol.
Llegir-ne més

Adifolk fa una crida per sumar persones a l’equip de producció del Som Cultura Popular

Un dels aspectes que serà més rellevant de Som Cultura Popular serà la unió festiva d’actuacions, tallers i activitats, amb el vessant més reflexiva (exposicions, xerrades i debats) que hi haurà al llarg del 21 al 24 de gener al recinte de la Fabra i Coats.
Llegir-ne més

Últims dies per presentar la sol·licitud de participació a l’Aplec Internacional

Adifolk (Associació per a la Difusió del Folklore) fa una última crida per tal que els grups de cultura popular interessats facin la sol·licitud de participació al 29è Aplec Internacional 2016, que se celebrarà a Perpinyà.
Llegir-ne més

Adifolk fa una crida a participar a l’Aplec 2016 a Perpinyà

“Fem que Perpinyà sigui, el darrer cap de setmana de juliol, el far que senyala la festa més internacional de la cultura popular catalana”, així acaba Joan Gómez, president d’Adifolk (Associació per la Difusió del Folklore), la carta que ha fet pública per animar a grups locals de cultura popular catalana a participar en l'Aplec Internacional.
Llegir-ne més

Perpinyà acollirà el proper Aplec Internacional d’Adifolk

Serà el 29è Aplec que l’entitat Associació per la Difusió del Folklore (Adifolk) organitza i la ciutat escollida és la capital del Rosselló i la Catalunya Nord, Perpinyà, que es guarnirà de grups de cultura popular catalana el cap de setmana del 30 i 31 de juliol.
Llegir-ne més

Esclat final de la Festa Catalana al Castell de Montjuïc

Des del mes d'abril al llarg de nombroses setmanes la Festa Catalana al Castell de Montjuïc ha portat una gran diversitat de manifestacions de la cultura popular catalana.
Llegir-ne més

Itàlia, Croàcia i Estònia pugen a l'escenari de La Mercè

En el marc de les Festes de La Mercè 2015, l'associació Adifolk porta a Barcelona conjunts folklòrics de diversos països que mostraran les seves danses, majoritàriament desconegudes per a la majoria del públic, però amb molts vincles amb la nostra cultura popular i tradicional.
Llegir-ne més

Les 43 Jornades Internacionals Folklòriques s’inclouen dins la programació de la Mercè

A més d’espectacles a Barcelona, programats dins la Festa Major de la Mercè, del 17 de setembre al dijous 24 de setembre la nova edició de les Jornades Internacionals Folklòriques (JIF) portarà els onze grups participants en escenaris de Calella, Matadepera, Sant Joan de Vilatorrada, entre d’altres.
Llegir-ne més

La Festa Catalana al Castell de Montjuïc torna al setembre

Dissabte 5 de setembre els Ministrers del Sabre portaran la seva cobla al pati d’armes del Castell de Montjuïc, i diumenge 6 de setembre serà el torn de les fanfares, o fanfàrries, que acompanyaran als gegants i al capgròs de Joan Amades.
Llegir-ne més

Crònica Aplec Internacional (III): Torí celebra la cultura catalana

Adifolk ha tancat diumenge 9 d'agost a la nit el 28è Aplec Internacional, celebrat a la ciutat de Torí.
Llegir-ne més

Crònica Aplec Internacional (I): Torí s'omple de cultura catalana

Divendres 7 d'agost Adifolk ha donat el tret de sortida al 28è Aplec Internacional, aquest any a la ciutat italiana de Torí.
Llegir-ne més

El Tastet de l’Aplec al Castell de Montjuïc

Cada any Adifolk organitza una estada d’un cap de setmana a una ciutat estrangera on actuen més d’una trentena de grups de cultura popular catalana, l’anomenat Aplec Internacional, que enguany se celebra a Torí del 7 al 9 d’agost.
Llegir-ne més

La cultura popular catalana omplirà Torí amb l’Aplec Internacional

El compte enrere fa dies que ha començat, els preparatius d’un llarg any de feina s’han accelerat.
Llegir-ne més

Els Falcons de Barcelona portaran les seves figures a Bèlgica


L’actuació de la colla serà els dies 24, 25 i 26 de juliol en el marc del Festival de música Sfinks de Bèlgica, que acull una bona representació de música de les diferents cultures del món, amb activitats paral·leles que mostren la diversitat de tradicions i espectacles.
Llegir-ne més

La Festa Catalana al Castell de Montjuïc celebra el solstici d’estiu

 Danses d’esbarts infantils i un tastet d’algunes de les festes majors d’arreu de Catalunya són les dues noves sessions per al dissabte 27 i diumenge 28 de juny, organitzades per Adifolk amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona per apropar als turistes i a tothom qui ho vulgui les nostres arrels.
Llegir-ne més

Cant Coral a la Festa Catalana al Castell de Montjuïc

El Castell de Montjuïc acollirà el cap de setmana l'actuació de cinc grups de cant coral.

No hi ha dubte que la festa catalana abraça molts aspectes i té tanta riquesa que podríem passar-nos cada dia de l’any amb festivitats ben diferents.
Llegir-ne més

Torí: reptes i il·lusions davant l’Aplec Internacional d'Adifolk

Del 7 al 9 d’agost, Torí acollirà 31 grups i formacions de diferents àmbits de la cultura popular catalana en el 28è Aplec Internacional organitzat per Adifolk i del qual aquesta setmana s’ha presentat l’elecció dels grups que hi participaran.
Llegir-ne més

Aplec Internacional a Budapest: 25 anys exhibint la cultura popular per Europa

Ja fa un quart de segle que Adifolk porta la cultura popular catalana arreu d'Europa.
Llegir-ne més

Quatre dècades unint cultures

L'any 1972 naixia una iniciativa per difondre danses d'arreu del món a casa nostra. Amb el lema “les danses dels pobles pel nostre poble", es van organitzar les primeres Jornades Internacionals Folklòriques (JIF), de la mà de l'esbart Lluís Millet i del seu ideòleg, Joaquim Navarro.
Llegir-ne més

La Generalitat reconeix a Adifolk com entitat d'utilitat pública

A través d’aquest reconeixement, l’associació podrà gaudir de certes exempcions fiscals.
Llegir-ne més

Els membres de l'ens

SUBSCRIU-T'HI!

Avís legal
En compliment de la Llei de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic i de la Llei Orgànica de Protecció de Dades us informem que si no desitgeu continuar rebent el nostre butlletí informatiu, us podeu donar de baixa de la nostra base de dades a través d'aquest formulari.

Redacció:

Carrer València, 558, 6è 1è
08026 Barcelona.
Telèfon: 932 691 042
info@tornaveu.cat
www.tornaveu.cat

Consell editorial:

Director: Joan-Ramon Gordo

Gemma Aguilera, Pere Baltà, Oriol Cendra, Enric Cirici, Èric Jover, Joan Maluquer, Josep Santesmases i Josep Viana.

Correcció lingüística:
Àlvar Andrés.


Col·laboradors de TORNAVEU

CC BY NC
Els Premis Antoni Carné de l'Associacionisme Cultural Català reben la implicació de:

Fundació Antigues Caixes Catalanes BBVA CX

I la col·laboració de:

Previsora General Arç Cooperativa