9/5/2013

La fiscalitat associativa: com millorar la gestió de les entitats


Cada vegada més, els aspectes fiscals, en totes les seves diferents vessants, tenen una major presència a la realitat del dia a dia de les associacions. I aquesta presència per a molts es transforma en una feixuga càrrega, fet que moltes vegades ens impossibilita de poder veure més enllà d’allò immediat.
 
Per quart any consecutiu, l’Ens de l’Associacionisme Cultural posa a l’abast dels seus associats eines i propostes per millorar la gestió de les entitats membres i organitza una sessió de formació per al dissabte 1 de juny de 2013, de 10:00 a 13:30h a la seu de la Fundació Ferrer i Guàrdia, C/ d’Avinyó 44 de Barcelona.
 
Aquesta sessió  està orientada a poder conèixer i aprofundir en l’espai difícil de la fiscalitat, dels tributs, dels impostos directes i indirectes, de com poder aprofitar millor els nostres molt escassos recursos econòmics i patrimonials, i es proposa de fer-ho a dos nivells. Un primer orientat a aclarir els conceptes i a contextualitzar la problemàtica, i un segon nivell molt més pràctic i concret que ens ajudi a situar-los.
 
Per tal d’assolir aquests objectius s’ha encarregat a tres experts en la matèria la tasca de portar a terme la sessió de formació, amb l’objectiu de situar aquests conceptes i donar pautes i suggeriments de cara a la gestió del dia a dia sense perdre de vista la globalitat i la seva problemàtica.
 
La primera part estarà dedicada a La fiscalitat associativa: impostos directes i impostos indirectes, a càrrec de Joan-Francesc Pont, President de la Fundació Francesc Ferrer i Guàrdia (des de 1987), Pèrit Mercantil, diplomat en Ciències Empresarials, doctor en Dret, professor de la Universitat de Barcelona, acadèmic de número de la Real Academia de Ciencias Económicas y Financieras, i de Maria Dolors Torregrossa, professora de dret tributari de la Universitat de Barcelona, Advocat, especialista en Entitats sense afany de lucre (ESAL’s) i Professora en diversos cursos i màsters sobre tributació de les Fundacions i Associacions, entre d’altres.
 
La segona part estarà dedicada a Les obligacions de les entitats sense finalitat lucrativa: Aplicació i casos pràctics, a càrrec de Roger Santiago i Casasses, soci-Director de Gestió de Fundacions i Associacions SL, assessoria laboral, fiscal i comptable especialitzada en entitats sense finalitat lucrativa en totes les seves formes jurídiques, diplomat en Ciències Empresarials per la Universitat Oberta de Catalunya, membre del Col·legi de Titulats Mercantils i Empresarials de Barcelona, membre col·legiat al Registre General d’Assessors Fiscals, assessor especialitzat en entitats sense finalitat lucrativa.
 
Per a més informació, cliqueu aquí.

Comentaris

#1
Lluís Nadal - Tàrrega
17 de maig de 2013, 01.01 h

M'agradaria tenir més informació d'aquest curs, l'enllaç no funciona. Gràcies!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0

5 -10 -20 -tots
1Comenta

El comentari s'ha enviat correctament i està pendent de validaciò.

Els membres de l'ens

SUBSCRIU-T'HI!

Avís legal
En compliment de la Llei de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic i de la Llei Orgànica de Protecció de Dades us informem que si no desitgeu continuar rebent el nostre butlletí informatiu, us podeu donar de baixa de la nostra base de dades a través d'aquest formulari.

Redacció:

Carrer València, 558, 6è 1è
08026 Barcelona.
Telèfon: 932 691 042
info@tornaveu.cat
www.tornaveu.cat

Consell editorial:

Director: Joan-Ramon Gordo

Gemma Aguilera, Pere Baltà, Oriol Cendra, Enric Cirici, Èric Jover, Joan Maluquer, Josep Santesmases i Josep Viana.

Correcció lingüística:
Àlvar Andrés.


Col·laboradors de TORNAVEU

CC BY NC
Els Premis Antoni Carné de l'Associacionisme Cultural Català reben la implicació de:

Fundació Antigues Caixes Catalanes BBVA CX

I la col·laboració de:

Previsora General Damm Arç Cooperativa fcc

L'Ens de l'Associacionisme Cultural Català, editor de Tornaveu, ha rebut l'ajut de: