Notícies


1/2/2010

«Ateneu», diari de Sant Cugat


Han estat diverses les publicacions impreses i els espais d’Internet que s’han fet ressò de l’aparició de Tornaveu. A tots ells, els agraïm la benvinguda, sempre cordial i quasi sempre entenent el paper de portaveu del moviment associatiu que atorga a Tornaveu el fet de ser una eina de l’Ens de Comunicació Associativa que aglutina les més importants federacions d’associacions culturals

La revista Ateneu de Sant Cugat del Vallès (quinzenal, a tot color, en format diari, 6.000 exemplars i edició a Internet) situa a la portada el naixement de Tornaveu i, amb fotografia de la nostra portada, titula a tota plana: “Neix una revista sobre l’associacionisme català”, iniciant la informació amb un “El moviment associatiu del país compta amb una nova eina de comu-nicació [...]”. L’agraïment ens ha portat a passar pàgines (www.ateneu.cat/diari.php) començant per l’editorial que destaca la celebració del sisè aniversari de la publicació; en el tema social, partint de la destrucció d’Haití, tot promovent la solidaritat, es crida l’atenció cap als problemes més propers amb una manifestació d’optimisme: “És per treure’s el barret veure com hi ha tanta gent, sobretot joves, però també molta gent gran, que dediquen un munt d’hores a ajudar, i que no ho canviarien per res del món”. Sota el títol “Volien treballadors i van venir persones” es planteja valen-ament el tema de la im-migració, com també es fa al text “La mare que el va empa-dronar”. Informen que Sant Cugat va recollir un miler i mig de signatures a favor de la Iniciativa Legislativa Popular Prou, que vol prohibir les corregudes de bous: “Ens han dit i acusat de tot, però crec que estem molt a prop d’aconseguir que s’acabi aquesta barbaritat”.... Podríem seguir l’índex de la revista, que també recull una extensa crònica local, que ens mostra un Sant Cugat molt vital. El conjunt del text és una constatació que Sant Cugat és realment una comunitat viva; no és gens estrany que sigui una ciutat que s’ha posat de moda, a la qual l’Ateneu, com a centre d’informació d’entitats i col·lectius, fa una interessant aportació.
 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        P.B.Comentaris


No hi ha cap comentariComenta

El comentari s'ha enviat correctament i està pendent de validaciò.

Els membres de l'ens

SUBSCRIU-T'HI!

Avís legal
En compliment de la Llei de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic i de la Llei Orgànica de Protecció de Dades us informem que si no desitgeu continuar rebent el nostre butlletí informatiu, us podeu donar de baixa de la nostra base de dades a través d'aquest formulari.

Redacció:

Carrer València, 558, 6è 1è
08026 Barcelona.
Telèfon: 932 691 042
info@tornaveu.cat
www.tornaveu.cat

Consell editorial:

Director: Joan-Ramon Gordo

Gemma Aguilera, Pere Baltà, Oriol Cendra, Enric Cirici, Èric Jover, Joan Maluquer, Josep Santesmases i Josep Viana.

Correcció lingüística:
Àlvar Andrés.


Col·laboradors de TORNAVEU

CC BY NC
Els Premis Antoni Carné de l'Associacionisme Cultural Català reben la implicació de:

Fundació Antigues Caixes Catalanes BBVA CX

I la col·laboració de:

Previsora General Damm Arç Cooperativa fcc

L'Ens de l'Associacionisme Cultural Català, editor de Tornaveu, ha rebut l'ajut de: