Notícies


30/12/2011

Espai de Llibertat: nova imatge, valors de sempre


etiqueta Fundacio Ferrer i Guardia, revistes

La reflexió aprofundida i honesta, que vol sobreposar-se a la derrota i al desànim que s’imposa a la societat filla de la crisi econòmica –i també social i política-, és la proposta de la revista Espai de Llibertat, editada per la Fundació Ferrer i Guàrdia de forma ininterrompuda des de fa setze anys.

En el marc de la commemoració dels vint-i-cinc anys del naixement de la Fundació, la revista presenta un disseny totalment renovat, que vol reflectir, precisament, els canvis estètics que ha viscut la societat en els darrers temps, sense caure, però, en una frivolitat visual que desviï la veritable funció d’un revista: la formació, la reflexió i l’agitació política des de l’eix de les esquerres.

“Espai de Llibertat no deixarà de ser aquell instrument inconformista, crític, caòtic i eclèctic, que defineix diàfanament qui som i què pensem. Canviarem la forma i els colors amb la ingènua esperança de fer-nos més propers a les noves generacions, però no ho farem ni en el fons ni en la lletra que ha inspirat aquesta publicació des dels seus modestos orígens”, remarca l’editorial de la revista número 63. Des d’aquest nou número, la revista tindrà caràcter quadrimestral, i es podrà adquirir pel preu de 4,50 euros.

En aquest exemplar el lector hi trobarà un reportatge de fons, Venim de lluny, vivim a prop, que repassa les trajectòries personals de cinc joves que han pogut trobar en el teixit associatiu un camí cap a la integració des de la diversitat. I és que a Catalunya hi ha més de 167.000 joves entre quinze i vint-i-quatre anys de nacionalitat estrangera, que encara topen amb dificultats a l’hora d’incorporar-se a la nostra societat.

Aquest exemplar de la revista també incorpora un article sobre bioètica i laïcitat, a càrrec d’Albert Riba, una reflexió de Luis María Cifuentes entorn de l’educació, l’ètica civil i els valors cívics, i El vel de la ignorància, d’Oriol Illa, entre d’altres. Chiqui Subirana, una referència en la vertebració de l’escola lliure a Catalunya i el Moviment Laic i Progressista –entre el 2007 i el 2011 ha estat la secretària general de l’Escolta Lliure El Sol- és l’entrevistada d’aquest número. Les seves paraules són un clar revulsiu contra el desànim, la desesperança i la inacció que malauradament predomina a la nostra societat. Així doncs, Espai de Llibertat enceta una nova etapa, amb una fesomia diferent, però els valors i els objectius de sempre no canvien.Comentaris


No hi ha cap comentariComenta

El comentari s'ha enviat correctament i està pendent de validaciò.

Els membres de l'ens

SUBSCRIU-T'HI!

Avís legal
En compliment de la Llei de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic i de la Llei Orgànica de Protecció de Dades us informem que si no desitgeu continuar rebent el nostre butlletí informatiu, us podeu donar de baixa de la nostra base de dades a través d'aquest formulari.

Redacció:

Carrer València, 558, 6è 1è
08026 Barcelona.
Telèfon: 932 691 042
info@tornaveu.cat
www.tornaveu.cat

Consell editorial:

Director: Joan-Ramon Gordo

Gemma Aguilera, Pere Baltà, Oriol Cendra, Enric Cirici, Èric Jover, Joan Maluquer, Josep Santesmases i Josep Viana.

Correcció lingüística:
Àlvar Andrés.


Col·laboradors de TORNAVEU

CC BY NC
Els Premis Antoni Carné de l'Associacionisme Cultural Català reben la implicació de:

Fundació Antigues Caixes Catalanes BBVA CX

I la col·laboració de:

Previsora General Damm Arç Cooperativa fcc

L'Ens de l'Associacionisme Cultural Català, editor de Tornaveu, ha rebut l'ajut de: